Ciasto gruszkowo-imbirowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka gruszek, mielony imbir, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Odwrócone Ciasto Gruszkowo-Imbirowe, Ciasto gruszkowo-imbirowe do góry nogami, oraz Gruszka Do Góry Nogami Ciasto Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmaruj dno i boki 8-lub 9-calowej kwadratowej patelni ze skróceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
W rondlu 1-quart, roztopić 1/4 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 2/3 szklanki brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Podgrzać do wrzenia.
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 łyżeczki mielonego imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W Proszku
5
Wlać na patelnię; rozprowadzić równomiernie. Ułóż kliny gruszki na brązowej mieszance cukru, nakładając się szczelnie i wykonując 2 warstwy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Posypać 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru równomiernie na gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
Gruszka
7
Wrzucić 1 łyżkę mąki i 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru do herbu; odstawić. W średniej misce, wymieszać 1 1/3 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W dużej misce, beat 1 szklanka brązowego cukru i 6 łyżek masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Ubić w jajkach, jeden po drugim, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
Proszek Do Pieczenia
Brązowy Cukier
Masło
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Winegret Z Wermutu
8
Dodaj wanilię. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z mlekiem, ubijając po każdym dodaniu, aż będzie gładka. Wymieszać z mieszanką imbir-mąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Imbir
Mąka Uniwersalna
Mleko
9
Ciasto rozprowadzić na gruszkach i imbirze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Gruszka
10
Piec 55 do 65 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 15 minut na stojaku chłodzącym. W międzyczasie, w schłodzonej średniej misce, ubijaj śmietanę na dużej prędkości, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawać granulowany cukier i 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Krem Do Bicia
Imbir W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Wykałaczki
Piekarnik
Winegret Z Wermutu
11
Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
12
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Zdjąć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Ciasto podawać na ciepło z bitą śmietaną imbirową. Przechowywać ciasto luźno przykryte.