Ciasto gruszkowo-imbirowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka gruszek, mielony imbir, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Odwrócone Ciasto Gruszkowo-Imbirowe, Ciasto gruszkowo-imbirowe do góry nogami, oraz Gruszka Do Góry Nogami Ciasto Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmaruj dno i boki 8-lub 9-calowej kwadratowej patelni ze skróceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
W rondlu 1-quart, roztopić 1/4 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 2/3 szklanki brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Podgrzać do wrzenia.
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 łyżeczki mielonego imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W Proszku
5
Wlać na patelnię; rozprowadzić równomiernie. Ułóż kliny gruszki na brązowej mieszance cukru, nakładając się szczelnie i wykonując 2 warstwy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Posypać 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru równomiernie na gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
Gruszka
7
Wrzucić 1 łyżkę mąki i 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru do herbu; odstawić. W średniej misce, wymieszać 1 1/3 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W dużej misce, beat 1 szklanka brązowego cukru i 6 łyżek masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Ubić w jajkach, jeden po drugim, aż będzie gładka.
Dodaj wanilię. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z mlekiem, ubijając po każdym dodaniu, aż będzie gładka. Wymieszać z mieszanką imbir-mąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Imbir
Mąka Uniwersalna
Mleko
9
Ciasto rozprowadzić na gruszkach i imbirze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Gruszka
10
Piec 55 do 65 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 15 minut na stojaku chłodzącym. W międzyczasie, w schłodzonej średniej misce, ubijaj śmietanę na dużej prędkości, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawać granulowany cukier i 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.