Ciasto Gruszkowo-Imbirowe Do Góry Nogami

Ciasto Gruszkowo-Imbirowe Do Góry Nogami
Ciasto gruszkowo-imbirowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka gruszek, mielony imbir, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Odwrócone Ciasto Gruszkowo-Imbirowe, Ciasto gruszkowo-imbirowe do góry nogami, oraz Gruszka Do Góry Nogami Ciasto Imbirowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmaruj dno i boki 8-lub 9-calowej kwadratowej patelni ze skróceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W rondlu 1-quart, roztopić 1/4 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 2/3 szklanki brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać do wrzenia.
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 łyżeczki mielonego imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
5
Wlać na patelnię; rozprowadzić równomiernie. Ułóż kliny gruszki na brązowej mieszance cukru, nakładając się szczelnie i wykonując 2 warstwy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru równomiernie na gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
GruszkaGruszka
7
Wrzucić 1 łyżkę mąki i 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru do herbu; odstawić. W średniej misce, wymieszać 1 1/3 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W dużej misce, beat 1 szklanka brązowego cukru i 6 łyżek masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Ubić w jajkach, jeden po drugim, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Dodaj wanilię. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z mlekiem, ubijając po każdym dodaniu, aż będzie gładka. Wymieszać z mieszanką imbir-mąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
9
Ciasto rozprowadzić na gruszkach i imbirze.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
GruszkaGruszka
10
Piec 55 do 65 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 15 minut na stojaku chłodzącym. W międzyczasie, w schłodzonej średniej misce, ubijaj śmietanę na dużej prędkości, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawać granulowany cukier i 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
11
Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
12
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Zdjąć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Ciasto podawać na ciepło z bitą śmietaną imbirową. Przechowywać ciasto luźno przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
ImbirImbir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn