Ciasto Gruszkowo-Imbirowe Do Góry Nogami

Ciasto Gruszkowo-Imbirowe Do Góry Nogami
Ciasto gruszkowo-imbirowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka gruszek, mielony imbir, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Odwrócone Ciasto Gruszkowo-Imbirowe, Ciasto gruszkowo-imbirowe do góry nogami, oraz Gruszka Do Góry Nogami Ciasto Imbirowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmaruj dno i boki 8-lub 9-calowej kwadratowej patelni ze skróceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W rondlu 1-quart, roztopić 1/4 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 2/3 szklanki brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać do wrzenia.
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 łyżeczki mielonego imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
5
Wlać na patelnię; rozprowadzić równomiernie. Ułóż kliny gruszki na brązowej mieszance cukru, nakładając się szczelnie i wykonując 2 warstwy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru równomiernie na gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
GruszkaGruszka
7
Wrzucić 1 łyżkę mąki i 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru do herbu; odstawić. W średniej misce, wymieszać 1 1/3 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W dużej misce, beat 1 szklanka brązowego cukru i 6 łyżek masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Ubić w jajkach, jeden po drugim, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Dodaj wanilię. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z mlekiem, ubijając po każdym dodaniu, aż będzie gładka. Wymieszać z mieszanką imbir-mąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
9
Ciasto rozprowadzić na gruszkach i imbirze.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
GruszkaGruszka
10
Piec 55 do 65 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 15 minut na stojaku chłodzącym. W międzyczasie, w schłodzonej średniej misce, ubijaj śmietanę na dużej prędkości, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawać granulowany cukier i 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
12
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Zdjąć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Ciasto podawać na ciepło z bitą śmietaną imbirową. Przechowywać ciasto luźno przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
ImbirImbir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn