Ciasto Gruszkowe Ricotta
Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 94 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Mieszanka masła, cukier, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Deser Gruszkowy Ricotta, Tosty z ricottą, gruszką i migdałami, oraz Gruszka, orzech i Ricotta Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i lekko mąki dwa 9 ½ - calowe springform Patelnie.
Zmielić orzechy laskowe i mąkę w mini robocie kuchennym, aż bardzo dobrze.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego z mocowaniem trzepaczki, połączyć jajka i cukier i ubijać na dużej prędkości przez 15 minut, aż mieszanina zwiększy się czterokrotnie. Delikatnie złożyć orzechy laskowe i mąkę z łopatką, aż po prostu połączone. Następnie dodać masło. Ciasto podzielić między dwie przygotowane Patelnie i piec przez 10 do 12 minut, aż będzie twarde w dotyku. Odstawić.
Przygotuj gruszki: w małym rondelku połącz gruszki, cukier, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą i duś na średnim ogniu, aż gruszki będą miękkie.
Zdjąć z ognia, wymieszać z brandy i ostudzić do temperatury pokojowej. Odstawić.
Zrobić syrop: w małym rondelku, połączyć cukier i ½ szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z brandy.
Wykonaj nadzienie: w dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić ricottę, cukier i wanilię przez co najmniej 5 minut, aż będzie kremowa.
W międzyczasie ubij krem, aż uformują się jędrne szczyty. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż bitą śmietanę do mieszaniny ricotta. Złóż schłodzoną mieszaninę gruszek.
Wyjmij jedną z warstw ciasta z patelni i umieść na półmisku wystarczająco dużym, aby pomieścić zewnętrzny pierścień formy sprężynowej.
Posmaruj ciasto połową syropu, aby je zwilżyć. Ułóż nadzienie w środku ciasta i połóż pierścień formy sprężynowej z powrotem na torcie.
Delikatnie rozprowadzić nadzienie na brzegach, a następnie przykryć drugą warstwą ciasta.
Pozostałą część syropu posmarować wierzchem. Przykryć folią i włożyć do zamrażarki, aż zestaw, około 2 godzin.
Wyjąć pierścień sprężynowy i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.