Ciasto Grejpfrutowe Bezglutenowe
Bezglutenowe grejpfrut ciasto może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 24 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. 695 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać 1 łyżka skórki grejpfruta (mniej więcej jeden duży grejpfrut), sok grejpfrutowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grejpfrut bezglutenowy, Koper N ' anyżowy, Tarta Grejpfrutowa (Bezglutenowa + Paleo), oraz Skrzydełka z kurczaka Low Carb grejpfrut & IPA-bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko spryskaj A -9 przez 5-calową patelnię z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Odstawić.
W średniej misce, ubij razem mąkę z białego ryżu, mąkę ryżową słodką, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową. W misce robota kuchennego, połączyć cukier granulowany i skórki grejpfruta. Proces, aż nie zostaną żadne duże kawałki skórki, około 30 sekund.
Dodać jajka. Proces aż do całkowitego połączenia.
Dodać suche składniki. Impuls do gładkiej, 10 do 12 krótkich impulsów.
Dodać olej i jogurt po grecku. Uruchom procesor, aż utworzy się grube ciasto, około 15 sekund, skrobając boki w razie potrzeby.
Łyżka ciasto równomiernie do przygotowanego bochenka patelni.
Piec na złoty kolor. Tester ciasta włożony do środka bochenka powinien wyjść czysty lub z zaledwie kilkoma suchymi okruchami, około 40 minut.
Podczas pieczenia bochenka, przygotować glazurę.
Połącz sok grejpfrutowy i cukier granulowany w małym rondlu.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i cukier rozpuszcza.
Wyjąć bochenek z piekarnika. Pozostawić do ostygnięcia na patelni przez trzy minuty.
Przenieś bochenek do stojaka z drutu ustawionego na talerzu lub patelni. Za pomocą długiego szaszłyka, natychmiast podziurawić dziury na całym bochenku. (Szaszłyk powinien sięgać dna bochenka.)
Pędzel 1/3 szkliwa na wierzchu bochenka. Pozostawić Bochenek wchłonąć szkliwo, około 5 minut. Powtórz jeszcze dwa razy z pozostałą glazurą. Chłodny Bochenek przed podaniem. Owinąć i przechowywać w temperaturze pokojowej przez okres do trzech dni lub zamrozić schłodzony Bochenek przez okres do jednego miesiąca.