Ciasto funtowe z bitą śmietaną
Przepis na Whipped Cream Pound Cake można przygotować w około 1 godzinę i 35 minut . Za 1,34 dolara za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 338 kalorii , 4 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 24 osób. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Jeśli masz pod ręką ekstrakt z cytryny, owoce, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co nie jest takie super. Tarta z kruszonką jagodową i bitą śmietaną z serkiem śmietankowym , Ciasto czekoladowe bez mąki z bitą śmietaną Chai i Ciasto Mary Ann z kremem truskawkowym i bitą śmietaną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj z ekstraktami.
Dodawaj mąkę na przemian ze śmietaną, ubijając tylko do połączenia się składników.
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką foremek do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Piec w temperaturze 325° przez 80-85 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Jeśli chcesz, podawaj z owocami.