Ciasto Francuskie
Ciasto francuskie może być tylko skórką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 8G białka, oraz 38g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 251 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i sosem maślanym karmelowym, Ciasto Francuskie, oraz Goudan W Cieście Francuskim podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w dużej misce lub w misce miksera stojaka wyposażonego w hak do ciasta. Stopniowo mieszać w wodzie, aż ciasto trzyma się razem na tyle, aby oczyścić boki miski. Możesz nie potrzebować pełnej ilości wody. Uformuj płaską piłkę i pozwól odpocząć przez co najmniej 10 minut.
Umieść masło między dwoma kawałkami plastikowej folii i wbijaj w płaski dysk za pomocą wałka do ciasta lub innego ciężkiego przedmiotu. Przechowywać w lodówce, aż firma, około 20 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto na duży prostokąt o grubości około 1/2 cala.
Umieść dysk schłodzonego masła na środku i złóż dwa końce nad nim, aby był całkowicie zamknięty w cieście.
Ponownie rozwałkować ciasto, uważając, aby masło nie przebiło się przez ciasto, do grubości około 1/2 cala. Składaj na trzecie. To pierwszy "zwrot". Obróć ciasto o 90 stopni i ponownie rozwałkuj w prostokąt. Składaj na trzecie. W tym czasie masło zaczyna się rozgrzewać.
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i zaznacz je dwoma palcami (dwoma zwojami). Owinąć w plastik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Powtórz to walcowanie, składanie i obracanie jeszcze dwa razy, a następnie przechowywać w lodówce, aż firma. Powtórz jeszcze dwa razy w sumie 6 "obrotów". Owinąć i schłodzić. Ciasto jest teraz gotowe do rozwałkowania i wykorzystania w dowolnym przepisie wzywającym do ciasta francuskiego.
Rozwałkować ciasto tak cienkie, jak 1/4 cala, aby wypieki.
Piec w nagrzanym piekarniku co najmniej 400 stopni F (200 stopni C), aby uzyskać maksymalną ilość ciasta.