Ciasto dyniowo-rumowe z lukrem z brązowego cukru

Ciasto dyniowo-rumowe z lukrem z brązowego cukru
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 860 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rumu, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 49 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawione ciasto słodko-ziemniaczane z lukrem z brązowego cukru, Brązowy cukier Jabłko Cynamon ciasto Bundt z lukrem karmelowym, oraz Ciasto z maślanką dyniową z lukrem z brązowego masła dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce; wymieszać w 1/4 szklanki roztopionego masła. Palcami uszczypnij streusel w duże grudki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Beat 1 szklanka masła na średniej prędkości z mikserem elektrycznym o 2 protokół lub do kremowy. Stopniowo dodawać 2 filiżanki każdy granulowany i ciemnobrązowy cukier, ubijając ze średnią prędkością 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodaj jajka, 1 na raz, bicie tylko do żółtego zniknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Wymieszać dynię i 1/4 szklanki rumu w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Mąkę i kolejne 7 składników wymieszać w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Mieszankę mąki dodać do mieszanki masła na przemian z dynią, rozpoczynając i kończąc mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Wlać połowę ciasta do dobrze natłuszczonej i mąki 12-cup patelni Bundt. (Zalecamy smarowanie patelni ze skracaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
8
Posypać ciasto z streusel; top z pozostałym cieście.
9
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 28 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i ostudzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Połącz 3/4 szklanki brązowego cukru, śmietanę i 1/4 szklanki niesolonego masła w średnim rondlu. Gotować, ciągle mieszając, na średnim ogniu, aż masło się rozpuści i cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżeczce. rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
12
Umieścić cukier puder w misce; wlać brązową mieszaninę cukru na cukier puder, mieszając z drucianą trzepaczką 1 minutę lub do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Ostudzić 20 do 25 minut lub do letniego. Łyżka lukier na schłodzone ciasto, i odstawić, aż lukier jest firma.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło, roztopionemasło, roztopione596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemny rumciemny rum11 funt cukinii,ciemny rumciemny rum5largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna3(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone2(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony2(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony1(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane pekany, tostyposiekane pekany, tosty2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzesiany cukier puderprzesiany cukier puder4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDynia niesłodzona w puszkachDynia niesłodzona w puszkach1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło niesolonemasło niesolone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 49 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn