Ciasto dyniowe z lodami z szałwii i kompot z dyni Wiśniowej

Ciasto dyniowe z lodami z szałwii i kompot z dyni Wiśniowej
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 666 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jeśli masz masło, żółtka jaj, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lody Dyniowe Bez Ubijania, Zdrowe Lody Z Dyni (Wegańskie I Bezglutenowe), oraz Babeczki z szałwii dyniowej z pikantnym dżemem wiśniowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę, pół na pół, szałwię i skórkę zagotować w dużym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Usuń z ciepła i strome, pokryte, 10 minut.
3
W dużej misce wymieszać żółtka, cukier granulowany i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubijamy połowę gorącej śmietany, a następnie mieszamy jajka do pozostałej śmietany w rondlu. Gotować krem na umiarkowanym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż pokryje tył łyżki i osiągnie 77° na termometrze, około 5 minut (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Krem przelać przez drobne sito do miski i ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Chill custard, jego powierzchnia pokryta folią, do zimna, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Zamrozić krem w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce, aby utwardzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Masło 13 - na 9-na 2-calowej metalowej patelni do pieczenia. Dno linii papierem woskowym lub pergaminowym, następnie papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Przesiać razem mąkę, cynamon, ziele angielskie, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
W dużej misce ubij brązowy cukier i jajka, a następnie ubijaj w oleju i czystej dyni. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać mieszankę mąki i ubijać aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Wlać ciasto na patelnię do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż sprężysty w dotyku i tester włożony do środka wychodzi czysty, 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Fajne ciasto na patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi i odwrócić na stojaku. Oderwać papier i ostudzić ciasto całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Wiśnie namoczyć w gorącej wodzie do przykrycia, aż zmiękną, około 15 minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Roztopić masło na dużej patelni na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj cukry, sok z cytryny, cynamon i sól, a następnie gotuj, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Papier RyżowyPapier Ryżowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj dynię i osuszone wiśnie i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż dynia będzie miękka, 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
1
Wytnij 12 (3-calowych) rund z ciasta za pomocą noża. Połówki każdej rundy podziel poziomo, a następnie ułóż dolne połówki na 12 talerzach, a górę łyżkami lodów. Łyżka kompot na i wokół ciast, a następnie przechyl blaty przed lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
KompotKompot
2
Uwagi kucharzy: aby szybko schłodzić krem po odcedzeniu, umieścić miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i mieszać do ostygnięcia. Krem można schłodzić do 24 godzin przed zrobieniem lodów. Ciasto dyniowe i lody szałwiowe przechowywać, zamrożone osobno, 1 miesiąc. Zawiń ciasto szczelnie w folię i folię. Rozmrozić ciasto (w opakowaniu) w temperaturze pokojowej. * Dostępne na niektórych rynkach łacińskich i Tienda (888-472-1022).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z krokosza barwierskiego lub rzepakuolej z krokosza barwierskiego lub rzepaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone wiśnie z tartysuszone wiśnie z tarty0Batoniki toffi HeathPapier ryżowyPapier ryżowy2Batoniki toffi HeathPapier ryżowyPapier ryżowy12krewetki i żyłkiDekoracja: cukiernica cukierDekoracja: cukiernica cukier9largesżółtka jajżółtka jaj4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża szałwiagrubo posiekana świeża szałwia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone i pistacjeprażone i pistacje1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone i pistacjeprażone i pistacje2Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2cale(2-By lemon zest(2-By lemon zest1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeża Dynia (najlepiej cukrowa lub serowa), obrana, posiekana i pokrojona w 1/4 cala kostkę (2 szklanki)świeża Dynia (najlepiej cukrowa lub serowa), obrana, posiekana i pokrojona w 1/4 cala kostkę (2 szklanki)12krewetki i żyłkiAkompaniament: arrop (hiszpańska kandyzowana Dynia) syropAkompaniament: arrop (hiszpańska kandyzowana Dynia) syrop0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży puree z dyni lub dynia w puszkachświeży puree z dyni lub dynia w puszkach22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn