Ciasto Dyniowe Z Kwaśną Śmietaną
Tort z dyni z kwaśną śmietaną jest Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 642 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 7 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Dyniowe Streusel Bundt Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto śmietanowo-czekoladowe Bundt® , oraz Ciasto Czekoladowo-Śmietankowe Bundt.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka 12-cup Bundt patelni.
Połącz brązowy cukier, cynamon i ziele angielskie w małej misce.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub dwoma nożami, aż mieszanina będzie krucha.
Mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną i sól połączyć w średniej misce. Ubić granulowany cukier i masło w dużej misce miksera, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj dynię, kwaśną śmietanę i ekstrakt waniliowy; dobrze wymieszaj. Stopniowo ubić w mieszaninie mąki.
Aby złożyć: łyżkę połowę ciasta do przygotowanej patelni.
Posypać Streusel na ciasto, nie pozwalając Streusel dotknąć boków patelni. Top z pozostałym cieście. Upewnij się, że warstwa ciasta dotyka krawędzi patelni.
Piec przez 55 do 60 minut lub aż drewniany kilof włożony do ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić przez 30 minut w patelni na stojaku z drutu. Odwróć na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Wymieszać przesiany cukier puder i 2 do 3 łyżek soku pomarańczowego lub mleka w małej misce; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.