Ciasto dyniowe z korą czekoladowo-migdałową i sosem toffi

Ciasto dyniowe z korą czekoladowo-migdałową i sosem toffi
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1160 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać premium vanillan lody, sól, złoty brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Kora Migdałowa Toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. drobno zmiel krakersy w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Dodać masło; wymieszać. Naciśnij na dno i do góry boki 10-calowej średnicy szkła piedish.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Piec do jasnego brązu wokół krawędzi, o 12 protokół. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Pierwsze 9 składników ubić w misce. Lekko zmiękczyć lody wmikrowave w 10-sekundowych odstępach. Zmierz1 szklankę lodów; przykryć i zamrozić (zarezerwować dla innego zastosowania). Łyżka Pozostałe lody do dużej miski. Działa szybko, dodaćpumpkin mieszaninę i złożyć tylko do wirujedinto lody (nie mieszaj całkowicie). Jeśli krem zaczyna się topić, zamrozić aż do prawafirma. Łyżka lodów nadzienie do schłodzeniakrust, przykryć plastikiem i zamrozić untilfirm, co najmniej 6 godzin. DO AHEAD: można bemade 2 dni do przodu. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Linia do pieczenia blachy z pergaminem; spray z nonstick spray. Wymieszać czekoladę inbowl ustawić na rondlu gotującej się wody until stopione i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać na arkusz do pieczenia. Za pomocą szpatułki offsetowej rozprowadź czekoladęw równej warstwie na prostokąt 12x9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
3
Posypać orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
4
Umieścić w zamrażarce dopochudzanie, co najmniej 30 minut. Odwróć na powierzchnię roboczą. Odklej papier. Grubo posiekać.
5
PlaceDO AHEAD: Kora czekoladowo-migdałowa może być 2 dni do przodu. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora MigdałowaKora Migdałowa
CzekoladaCzekolada
6
Przynieś brązowy cukier, syrop kukurydziany, 3 łyżki wody i masła, aby zagotować wavy medium rondel, mieszając, aż butter topi się i cukier rozpuszcza. Reduceheat do medium i gotować, aż ciemnobrązowy, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.Ostrożnie wymieszaj 1/2 szklanki śmietany, wanilii isalt (mieszanina energicznie bąbelkuje). Gotować 1minute dłużej. Lekko schłodzić. Zrób z wyprzedzeniem: sos można przygotować 2 dni wcześniej. Cover andchill. Przepłukać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 1 1/2 szklankikrem i 2 łyżki cukru w mediumbowl aż do uzyskania szczytów. Łyżka dekoracyjna na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
8
Posypać czekoladowo-migdałowym barkover.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MigdałyMigdały
9
Ciasto pokroić w kliny i podawać, podając obok SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn