Ciasto dyniowe z korą czekoladowo-migdałową i sosem toffi

Ciasto dyniowe z korą czekoladowo-migdałową i sosem toffi
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1160 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać premium vanillan lody, sól, złoty brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Kora Migdałowa Toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. drobno zmiel krakersy w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Dodać masło; wymieszać. Naciśnij na dno i do góry boki 10-calowej średnicy szkła piedish.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Piec do jasnego brązu wokół krawędzi, o 12 protokół. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Pierwsze 9 składników ubić w misce. Lekko zmiękczyć lody wmikrowave w 10-sekundowych odstępach. Zmierz1 szklankę lodów; przykryć i zamrozić (zarezerwować dla innego zastosowania). Łyżka Pozostałe lody do dużej miski. Działa szybko, dodaćpumpkin mieszaninę i złożyć tylko do wirujedinto lody (nie mieszaj całkowicie). Jeśli krem zaczyna się topić, zamrozić aż do prawafirma. Łyżka lodów nadzienie do schłodzeniakrust, przykryć plastikiem i zamrozić untilfirm, co najmniej 6 godzin. DO AHEAD: można bemade 2 dni do przodu. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Linia do pieczenia blachy z pergaminem; spray z nonstick spray. Wymieszać czekoladę inbowl ustawić na rondlu gotującej się wody until stopione i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać na arkusz do pieczenia. Za pomocą szpatułki offsetowej rozprowadź czekoladęw równej warstwie na prostokąt 12x9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
3
Posypać orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
4
Umieścić w zamrażarce dopochudzanie, co najmniej 30 minut. Odwróć na powierzchnię roboczą. Odklej papier. Grubo posiekać.
5
PlaceDO AHEAD: Kora czekoladowo-migdałowa może być 2 dni do przodu. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora MigdałowaKora Migdałowa
CzekoladaCzekolada
6
Przynieś brązowy cukier, syrop kukurydziany, 3 łyżki wody i masła, aby zagotować wavy medium rondel, mieszając, aż butter topi się i cukier rozpuszcza. Reduceheat do medium i gotować, aż ciemnobrązowy, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.Ostrożnie wymieszaj 1/2 szklanki śmietany, wanilii isalt (mieszanina energicznie bąbelkuje). Gotować 1minute dłużej. Lekko schłodzić. Zrób z wyprzedzeniem: sos można przygotować 2 dni wcześniej. Cover andchill. Przepłukać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 1 1/2 szklankikrem i 2 łyżki cukru w mediumbowl aż do uzyskania szczytów. Łyżka dekoracyjna na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
8
Posypać czekoladowo-migdałowym barkover.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MigdałyMigdały
9
Ciasto pokroić w kliny i podawać, podając obok SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn