Ciasto Dyniowe Karmelowe

Ciasto Dyniowe Karmelowe
Karmelowy placek dyniowy to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mąki, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Churro Pumpkin Pie Sernik Duński.

Instrukcje

1
Wymieszaj mąkę, masło i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z niewielkimi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Skropić równomiernie 4 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w procesorze), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując) do momentu włączenia, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Masę rozłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz całe ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij w kulkę, a następnie spłaszczyć na 5-calowym dysku. Schłodzić ciasto, zawinięte szczelnie w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 14-calowej rundy, a następnie dopasuj do patelni do quiche i wykończ nadmiar ciasta równo z krawędzią patelni. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
1
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta. Umieść patelnię quiche na blasze do pieczenia i piecz skorupę ciasta, aż strona zostanie ustawiona, a krawędź będzie blado złota, 18 do 20 minut. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec skorupę, aż dno będzie złote, o 10 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 3-do 3 1/2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować syrop, myjąc stronę patelni od czasu do czasu szczotką do ciasta zanurzoną w zimnej wodzie i delikatnie wirując patelnię (nie mieszać), aż mieszanina stanie się głębokim złotym karmelem, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i ostrożnie dodać 1 szklankę śmietany (mieszanina będzie energicznie pęcherzyków), mieszając, aż karmel rozpuszcza. Wymieszać w pozostałej szklance śmietany i doprowadzić tylko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
3
Wymieszać purée z dyni, przyprawy i sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Ubij w gorącej mieszance śmietany, a następnie dodaj jajka, ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać nadzienie do ostudzonej skorupy i piec, aż dmuchane 1 1/2 cala od krawędzi i środka jest po prostu ustawić, 55 do 60 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku, około 2 godzin. (Ciasto będzie nadal ustawiane, gdy ostygnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Przed podaniem zdjąć część patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
# &149;ciasto można schłodzić do 1 dnia lub zamrozić, dobrze zawinięte w folię, 1 miesiąc.# &149;Pie powłoki mogą być pieczone 1 dzień wcześniej i przechowywane, owinięte w folię, w temperaturze pokojowej.# &149;ciasto najlepiej jeść tego samego dnia, ale można je Piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn