Ciasto Dyniowe Karmelowe
Karmelowy placek dyniowy to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mąki, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Churro Pumpkin Pie Sernik Duński.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, masło i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z niewielkimi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
Skropić równomiernie 4 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w procesorze), aż do włączenia.
Wyciśnij małą garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując) do momentu włączenia, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.)
Masę rozłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz całe ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij w kulkę, a następnie spłaszczyć na 5-calowym dysku. Schłodzić ciasto, zawinięte szczelnie w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 14-calowej rundy, a następnie dopasuj do patelni do quiche i wykończ nadmiar ciasta równo z krawędzią patelni. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta. Umieść patelnię quiche na blasze do pieczenia i piecz skorupę ciasta, aż strona zostanie ustawiona, a krawędź będzie blado złota, 18 do 20 minut. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec skorupę, aż dno będzie złote, o 10 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 30 minut.
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 3-do 3 1/2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować syrop, myjąc stronę patelni od czasu do czasu szczotką do ciasta zanurzoną w zimnej wodzie i delikatnie wirując patelnię (nie mieszać), aż mieszanina stanie się głębokim złotym karmelem, około 10 minut.
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i ostrożnie dodać 1 szklankę śmietany (mieszanina będzie energicznie pęcherzyków), mieszając, aż karmel rozpuszcza. Wymieszać w pozostałej szklance śmietany i doprowadzić tylko na wolnym ogniu.
Wymieszać purée z dyni, przyprawy i sól w dużej misce.
Ubij w gorącej mieszance śmietany, a następnie dodaj jajka, ubijając, aż dobrze się połączą.
Wlać nadzienie do ostudzonej skorupy i piec, aż dmuchane 1 1/2 cala od krawędzi i środka jest po prostu ustawić, 55 do 60 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku, około 2 godzin. (Ciasto będzie nadal ustawiane, gdy ostygnie.)
Przed podaniem zdjąć część patelni.
# &149;ciasto można schłodzić do 1 dnia lub zamrozić, dobrze zawinięte w folię, 1 miesiąc.# &149;Pie powłoki mogą być pieczone 1 dzień wcześniej i przechowywane, owinięte w folię, w temperaturze pokojowej.# &149;ciasto najlepiej jeść tego samego dnia, ale można je Piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.