Ciasto dyniowe Cook ' s Illustrated
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,26 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Ten przepis od Serious Eats ma 341 fanów. Mieszanka soli kuchennej, jajka plus 2 żółtka, skracanie warzyw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niezawodne ciasto na ciasto Cook ' s Illustrated, Cook 's Illustrated' s Thin-Crust Pizza, oraz Prawdziwy gulasz węgierski-Cook ' s Illustrated dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla skorupy: proces 3/4 szklanki mąki, sól, i cukier w robocie kuchennym, aż połączone, o dwóch 1-sekundowych impulsów.
Dodać masło i skracanie i proces, aż jednorodne ciasto po prostu zaczyna zbierać się w nierównych grudek, około 10 sekund; ciasto będzie przypominać twarożek twaróg z niektórych bardzo małych kawałków masła pozostałych, ale nie powinno być niepowlekanej mąki. Miskę zeskrobać gumową szpatułką i równomiernie rozłożyć ciasto wokół ostrza procesora.
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki mąki i pulsować, aż mieszanina jest równomiernie rozłożone wokół miski i masa ciasta została rozbita, 4 do 6 szybkich impulsów. Pustą mieszaninę do średniej miski.
Posypać wódką i wodą na mieszaninie. Za pomocą gumowej szpatułki użyj ruchu składanego, aby wymieszać, naciskając ciasto, aż ciasto będzie lekko lepkie i skleja się. Spłaszczyć ciasto na 4-calowy dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 45 minut lub do 2 dni.
Dostosuj stojak piekarnika do najniższej pozycji, umieść obramowaną blachę do pieczenia na stojaku i podgrzej piekarnik do 204°.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na obficie posypanej mąką (do 1/4 szklanki) powierzchni roboczej do 12-calowego okręgu o grubości około 1/8 cala.
Rozwałkuj ciasto luźno wokół wałka do ciasta i rozwiń na płytkę ciasta, pozostawiając co najmniej 1-calowy zwis z każdej strony. Pracując wokół obwodu, ułóż ciasto na płytce, delikatnie podnosząc krawędź ciasta jedną ręką, jednocześnie dociskając do dna płyty drugą ręką. Przechowywać w lodówce 15 minut.
Trim zwis do 1/2 cala poza wargą płyty pie. Złóż zwis pod sobą; złożona krawędź powinna być równo z krawędzią płyty pie. Za pomocą kciuka i palca wskazującego, ostrze flet ciasta. Przechowywać w lodówce wyłożone ciasta płyty do firmy, o 15 protokół.
Wyjmij patelnię z lodówki, ułóż skórkę folią i napełnij cieście ciężarami lub groszami.
Piec na blasze do pieczenia 15 minut.
Usuń folię i ciężary, obrócić talerz, i piec 5 do 10 dodatkowych minut, aż skorupa jest złoty kolor i chrupiące.
Wyjąć ciasto płyty i blachy do pieczenia z piekarnika.
Do nadzienia: podczas pieczenia skorupki ciasta, ubij śmietanę, mleko, jajka, żółtka i wanilię razem w średniej misce.
Połącz puree z dyni, pochrzyny, cukier, syrop klonowy, imbir, cynamon, gałka muszkatołowa i sól w dużym rondlu o ciężkim dnie; doprowadzić do rozpylania dusić na średnim ogniu, 5 do 7 minut. Nadal dusić mieszaninę dyni, stale mieszając i zacierania ziemniaków na bokach garnka, aż grube i błyszczące, 10 do 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić mieszankę śmietany, aż do całkowitego włączenia. Odcedzić mieszaninę przez sitko o drobnej siatce ustawione na średniej misce, używając tylnej chochli lub szpatułki do tłoczenia ciał stałych przez sitko. Mieszaninę Rewhisk i przenieść do ciepłej wstępnie obgotowanej skorupy pie. Powrót pie płyta z blachy do pieczenia do piekarnika i piec ciasto przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 149° i kontynuuj pieczenie, aż krawędzie ciasta zostaną ustawione (natychmiastowy odczyt termometru w środku rejestruje 175 stopni), 20 do 35 minut dłużej.
Przenieść ciasto do stojaka drucianego i schłodzić do temperatury pokojowej, 2 do 3 godzin.
Pokroić w kliny i podawać.