Ciasto dyniowe
Ciasto Dyniowe to wegetariański deser z dodatkiem lakto ovo. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 5 g białka i 4 g tłuszczu. Ten przepis zachwycił 189 osób. Udaj się do sklepu i kup syrop kukurydziany, mąkę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 57% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Hummus ze słodkiej dyni z pieczonymi pestkami dyni, Omega Boost Płatki owsiane z kremem dyniowym i Omega Boost Płatki owsiane z kremem dyniowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Do puree z dyni stopniowo dodawaj cukier. Dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę, sól i przyprawy. Dodaj syrop kukurydziany i dobrze ubij. Dodać lekko ubite jajko, następnie powoli dodawać skondensowane mleko, cały czas mieszając, aż składniki dobrze się połączą.
Wlać ciasto do niewypieczonej formy.
Piec w temperaturze 230 stopni C przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F (165 stopni F) i kontynuować pieczenie ciasta przez dodatkowe 30 minut lub do momentu, aż nóż włożony do mieszanki będzie czysty.
Polecane wino: Vin Santo, Moscato, Wino Lodowe
Vin Santo, Moscato i wino lodowe to świetny wybór na ciasto dyniowe. Vin santo jest typowo słodkie z nutami przypraw do pieczenia i orzechów, dlatego świetnie komponuje się z deserami z przyprawionymi dynią. Dobre musujące Moscato też by się sprawdziło, a jeśli masz ochotę się poszaleć, wino lodowe. Możesz spróbować Villa Jolanda Moscato i Peach. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Willa Jolanda Moscato I Brzoskwinia]()
Willa Jolanda Moscato I Brzoskwinia
Świecąca, słomkowożółta barwa, dość intensywna i aromatyczna. Pyszny musujący aromat o smaku brzoskwiniowym, delikatny i słodki. Idealne do deserów, a szczególnie do ciast