Ciasto Dyniowe
Ciasto dyniowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 67 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mielone ziele angielskie, puree z dyni, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Spróbuj Pumpkin Praline patelnia ciasto + Jak zrobić domowe Puree z dyni, Miękkie wegańskie ciasto z dyni z dyni Spice lukier maślany, oraz Podwójne Ciasto Czekoladowe Z Dyni Z Dyni Spice Buttercream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną 10-calową patelnię bundt lub tube.
Kremowy olej, ubite jajka, dynia i wanilia razem.
Mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, zmieloną gałkę muszkatołową, zmielone ziele angielskie, zmielony cynamon, zmielone goździki i sól przesiać razem.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny dyni i wymieszać, aż tylko połączone. W razie potrzeby wymieszaj posiekane orzechy.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Ciasto ostudzić na patelni przez 5 minut, następnie wyłożyć na talerz i posypać cukrem cukierniczym.