Ciasto Drożdżowe Wiśniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki,więc wypróbuj ciasto drożdżowe wiśniowe. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 9g tłuszczu i w sumie 250 kalorii. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś nadzienie do ciasta wiśniowego, jajka, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Ciasto Drożdżowe Cynamonowe, Ciasto wiśniowe z kwaśną śmietaną - możesz zrobić tę wiśniową kawę we własnej kuchni, a co najważniejsze, jest to łatwe, oraz Wiśniowe Ciasto Kawowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1-1 / 2 szklanki mąki, cukru, drożdży i soli. W małym rondelku podgrzej wodę, mleko i masło do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do zwilżenia. Ubij jajka, aż będą gładkie.
Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie). Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 40 minut.
Wymieszaj ciasto i łyżką dwie trzecie do natłuszczonego 13 cali. x 9-w. blacha do pieczenia. Na wierzch z nadzieniem do ciasta. Upuść pozostałe ciasto łyżkami stołowymi na nadzienie do ciasta. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub na złoty kolor.
Umieść patelnię na ruszcie.
Połącz cukier cukierniczy, ekstrakt i wystarczającą ilość mleka, aby uzyskać mżawą konsystencję; skrop ciepłe ciasto kawowe.