Ciasto Do Pizzy Pełnoziarnistej

Ciasto Do Pizzy Pełnoziarnistej
Pełnoziarniste Ciasto Do Pizzy wymaga z grubsza 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 372 kalorie, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz aktywne drożdże, oliwę z oliwek, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ciasto Do Pizzy Pełnoziarnistej, Najprostsze Ciasto Do Pizzy Pełnoziarnistej, oraz Ciasto na pizzę pełnoziarnistą i miodową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wodę i miód w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i posypać drożdże na wierzchu. Odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 10 protokół.W międzyczasie umieścić mąki i sól w dużej misce i ubijać do połączenia. Gdy drożdże są gotowe, dodać mieszaninę mąki i odmierzoną oliwę z oliwek i wymieszać na małej prędkości, aż ciasto po prostu zaczyna się łączyć i wygląda Kudłaty, o 2 protokół.Zwiększyć prędkość do średniej i nadal mieszać, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, około 5 minut. W międzyczasie wytrzyj dużą miskę do mieszania, zalej ją olejem i odstaw na bok.Gdy ciasto jest gotowe, zbierz je w kulkę, umieść w naoliwionej misce do mieszania i obróć, aby pokryć je w oleju. Przykryj czystym, wilgotnym naczyniem lub folią i pozostaw w ciepłym miejscu, aż podwoi rozmiar, około 1 godziny.Po wyrośnięciu ciasta, wbij je w dół i odwróć na lekko naoliwioną powierzchnię roboczą. Ciasto podzielić na 2 kawałki i uformować w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
PunchPunch
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Umieścić kulki ciasta na lekko naoliwionej powierzchni roboczej, przykryć czystą, wilgotną dishtowel lub folią i odstawić na 15 do 20 minut. Kształt i piec według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Piccini Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn