Ciasto Do Pizzy Pełnoziarnistej
Pełnoziarniste Ciasto Do Pizzy wymaga z grubsza 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 372 kalorie, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz aktywne drożdże, oliwę z oliwek, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ciasto Do Pizzy Pełnoziarnistej, Najprostsze Ciasto Do Pizzy Pełnoziarnistej, oraz Ciasto na pizzę pełnoziarnistą i miodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wodę i miód w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i posypać drożdże na wierzchu. Odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 10 protokół.W międzyczasie umieścić mąki i sól w dużej misce i ubijać do połączenia. Gdy drożdże są gotowe, dodać mieszaninę mąki i odmierzoną oliwę z oliwek i wymieszać na małej prędkości, aż ciasto po prostu zaczyna się łączyć i wygląda Kudłaty, o 2 protokół.Zwiększyć prędkość do średniej i nadal mieszać, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, około 5 minut. W międzyczasie wytrzyj dużą miskę do mieszania, zalej ją olejem i odstaw na bok.Gdy ciasto jest gotowe, zbierz je w kulkę, umieść w naoliwionej misce do mieszania i obróć, aby pokryć je w oleju. Przykryj czystym, wilgotnym naczyniem lub folią i pozostaw w ciepłym miejscu, aż podwoi rozmiar, około 1 godziny.Po wyrośnięciu ciasta, wbij je w dół i odwróć na lekko naoliwioną powierzchnię roboczą. Ciasto podzielić na 2 kawałki i uformować w kulkę.
Umieścić kulki ciasta na lekko naoliwionej powierzchni roboczej, przykryć czystą, wilgotną dishtowel lub folią i odstawić na 15 do 20 minut. Kształt i piec według uznania.