Ciasto Do Pizzy Bezglutenowe
Przepis bezglutenowe ciasto do pizzy może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 10 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś skrobię z tapioki, mąkę ryżową, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Do Pizzy bezglutenowe, Ciasto Do Pizzy Bezglutenowe, oraz Ciasto na pizzę z grubą głową-bez jaj i bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: ricer
Ziemniaki przykryć wodą w średnim garnku. Doprowadzić do wrzenia i gotować do przetargu widłowego, o 25 protokół; usunąć. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, usunąć skórę i pracy ziemniaki przez ricer ustawić nad dużą miskę (powinien mieć około 2 szklanki). Odstawić.
Wymieszać ciepłą wodę, agawę i drożdże w miarce lub małej misce.
Odstawić, aż mała warstwa piany rozwinie się na górze, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Dodaj ziemniaki, mąkę ryżową, skrobię z tapioki i 3/4 łyżeczki soli do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Mieszaj na średniej prędkości, aż mieszanina zostanie połączona i utworzy delikatny, kruchy posiłek. Kontynuując mieszanie na nośniku, dodaj białko jaja i olej, powoli maczaj w mieszaninie drożdży i mieszaj, aż ciasto się połączy(będzie lekko lepkie). Przykryj miskę szczelnie folią i ustaw w ciepłym miejscu, aż ciasto wzrośnie o połowę, około 1 1/2 godziny.
Uformuj ciasto na dwie lub cztery kulki, na małą lub średnią pizzę, a następnie ugotuj je według uznania lub zawiń dobrze i zamrozić do 1 miesiąca. Rozmrozić zamrożone ciasto w temperaturze pokojowej, następnie uformować i ugotować.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon