Ciasto dietetyczne ciotki Shirley
Ciasto dietetyczne cioci Shirley może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1697 kalorii, 22g białka, oraz 95 g tłuszczu każdy. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanina wody, skorupy ciasta, słodzika aspartamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 54%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Shirley Temple, Shirley Temples, oraz Shirley Temple podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić 3/4 szklanki wody do wrzenia. W małej misce ubić skrobię kukurydzianą i 1/4 szklanki zimnej wody.
Ubić tę mieszaninę do wrzącej wody. Zmniejszyć ciepło i mieszać, aż mieszanina zgęstnieje, około 2 minut.
Masło lub margarynę i aspartam wymieszać ze skrobią kukurydzianą.
W razie potrzeby dodać cynamon i gałkę muszkatołową.
Umieść owoce w dużej misce i wlej mieszaninę aspartamu na owoce. Wrzucić, aż owoce są dokładnie pokryte.
Wlać owoce do wyłożonej ciastem patelni. Przykryj drugą skorupką ciasta. Uszczelnić krawędzie i wyciąć otwory parowe w górze.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, aż skórka będzie złotobrązowa.