Ciasto daktylowo-orzechowe z sosem waniliowym
Ciasto daktylowo-orzechowe z sosem waniliowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje 58 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 277 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, bourbon, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Listwy mocujące daty i nakrętki, Ciasto Budyniowe Czekoladowo-Daktylowe, oraz Date Pudding Cake Loaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier granulowany, proszek do pieczenia i sól; wymieszać trzepaczką.
W misce połącz mleko, bourbon, olej i wanilię.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Wymieszaj daktyle i orzechy.
Łyżka ciasto do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Posypać brązowym cukrem na ciasto.
Wlać wrzącą wodę do ciasta (nie mieszać).
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku (ciasto nie będzie testowane, gdy drewniany kilof zostanie włożony do środka).
Każdy kwadrat podawać z około 2 łyżkami ciepłego sosu waniliowego.
(Łącznie z sosem waniliowym)