Ciasto Czekoladowo-Warstwowe
Jeśli 1,17 zł za porcję spada w budżecie, ciasto warstwowe czekoladowe może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać cukier puder, olej roślinny, piwo stout, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Malted Chocolate & Stout Layer Cake, Wysokie, ciemne i mocne ciasto czekoladowe, oraz Czekoladowe ciasto warstwowe z polewą czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj DNA i boki 2 (8-calowych) okrągłych patelni do ciast ze skracaniem lub sprayem do gotowania. Rezerwa 2 łyżki piwa na lukier; przykryć i odstawić.
W dużej misce, wymieszać ciasto beat, olej, jajka i pozostałe piwo z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Piec 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W dużej misce, beat twarogu, masło, wanilia i zastrzeżone 2 łyżki piwa z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, aż gładka. Stopniowo ubijaj w cukrze pudrze, 1 szklankę na raz, aż lukier będzie gładki i nadaje się do smarowania.
Pokrój każde ciasto poziomo na pół, aby zrobić 2 warstwy.
Umieść 1 warstwę, pokrój bok do góry, na talerzu do serwowania; rozprowadzić lukrem 1/2 szklanki. Powtórz dwa razy.
Ułożyć ostatnią warstwę ciasta, przyciąć bok w dół, na wierzchu; rozprowadzić polewą 1/2 szklanki. Mrożona strona ciasta z pozostałym lukrem. Przechowywać w lodówce.