Ciasto Czekoladowo-Rumowe Z Cukinią
Ciasto czekoladowo-rumowe z cukinią wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 93g białka, 308g tłuszczu, oraz w sumie 6971 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $10.54 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz orzechy włoskie, cukinię, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache, oraz Ciasto czekoladowo-śmietankowe z cukinią z polewą czekoladową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
W dużej misce, masło śmietankowe i cukier do lekkiego i puszystego.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając z każdym dodatkiem. Wymieszać z cukinią i 1/3 szklanki rumu.
W osobnej misce wymieszaj mąkę z orzechami, czekoladą, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, solą i cynamonem. Wymieszać mieszaninę mąki i mleka do mieszaniny jaj, aż dobrze wymieszane.
Rozprowadź ciasto na 10-calowej patelni Bundt.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 55 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 15 minut, a następnie odwrócić na stojaku drucianym i ostudzić całkowicie.
Glazura rumowa: w średniej misce połącz cukier cukierniczy z 3 łyżkami rumu.
Wymieszać na gładką masę.