Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe Z Kremem
Czekoladowo-pomarańczowy krem ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 428 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, skrócenie, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą, Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe Kremowo-Serowe, oraz Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Pomarańczową Bezą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smar trzy 8 " okrągłe cakepans; linia z papieru woskowego. Tłuszcz i mąka papier woskowy i boki patelni. Odstawić.
Połącz kakao i wrzącą wodę w małej misce; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawić.
Ubijaj skracanie na średniej prędkości miksera elektrycznego, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukier, ubijając, aż będzie lekki i puszysty (około 5 minut).
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu.
Połączyć maślankę, sodę i sól.
Dodać mąkę do mieszanki skracającej na przemian z mieszaniną maślanki, rozpoczynając i kończąc mąką. Beat z małą prędkością po każdym dodaniu aż do wymieszania. Wymieszaj mieszaninę kakao i ekstrakt z pomarańczy. Beat 2 dodatkowe minuty.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Niech warstwy ciasta ostygną w patelniach 10 minut; wyjąć z patelni. Odklej papier woskowy i pozostaw warstwy do całkowitego ostygnięcia na stojakach z drutu.
Rozprowadzić krem nadzienie między warstwami w granicach 1/2 " krawędzi.
Rozłóż lukier Grand Marnier po bokach i na wierzchu ciasta.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: preferujemy Holenderskie kakao procesowe, takie jak Droste lub Europejski styl Hershey w warstwach ciasta, aby uzyskać najbogatszy smak (ale przepis nadal będzie smakował dobrze, jeśli użyjesz kakao nie alkalizowanego Hershey).
Aby uzyskać dekorację Orange curl, użyj obieraczki do cytrusów, aby obrać paski skórki z pomarańczy; lub obrać 1 pomarańczę nożem, pozostawiając biały rdzeń na owocach.
Skórkę pomarańczową pokroić w długie, cienkie paski. Owiń paski skórki mocno wokół ołówka, aby stworzyć loki. Krótko zamrozić, a następnie usunąć pomarańczowe skórki z ołówka.