Ciasto Czekoladowo-Owocowe
Ciasto czekoladowo-owocowe wymaga z grubsza 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 616 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 543 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rodzynki, likier kawowy, jadalny brokat i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Owocowe Dla Kwanzaa, Czekoladowe Ciasto Z Marakui, oraz Ciasto Czekoladowo-Owocowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Linia boki i dół 8 przez 3 1/2-calowy głęboki, okrągły luźne dno ciasto cyny z warstwą wielokrotnego użytku pergaminu do pieczenia krzemu. Podczas wyłożenia pergaminem pergaminu pociąć materiał na paski, które są dwa razy wyższe niż sama pergamin (łatwiej jest użyć dwóch krótszych pasków pergaminu niż jednego długiego paska); wysokość pasków chroni ciasto przed złapaniem Na Zewnątrz puszki.
Owoce, masło, cukier, miód, likier kawowy, skórka pomarańczowa i sok, wymieszane przyprawy i kakao umieścić w dużym szerokim rondlu.
Podgrzać mieszaninę, aż dojdzie do delikatnego wrzenia, mieszając mieszaninę, gdy masło topi się.
Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wyjmij rondel z ognia i pozostaw na 30 minut.
Po 30 minutach mieszanina trochę ostygnie.
Dodać jajka, mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną i dobrze wymieszać drewnianą łyżką lub łopatką, aż składniki się połączą.
Ostrożnie wlać masę do wyłożonej tortownicy.
Przenieść ciasto cyny do piekarnika i piec przez 1 3/4 do 2 godzin, lub do góry ciasta jest firma, ale ma błyszczący i lepki wygląd. W tym momencie, jeśli włożysz ostry nóż do środka ciasta, ciasto nadal powinno być trochę niegotowane w środku.
Umieść ciasto na stojaku chłodzącym. Gdy ciasto ostygnie, wyjmij je z puszki.
Aby udekorować, umieść ziarna kawy pokryte czekoladą na środku ciasta i ułóż złote gwiazdki na obwodzie górnej części ciasta. Następnie posypać całe ciasto złotymi mini-kulkami i posypać wierzch jadalnym brokatem.