Ciasto Czekoladowo-Owocowe

Ciasto Czekoladowo-Owocowe
Ciasto czekoladowo-owocowe wymaga z grubsza 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 616 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 543 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rodzynki, likier kawowy, jadalny brokat i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Owocowe Dla Kwanzaa, Czekoladowe Ciasto Z Marakui, oraz Ciasto Czekoladowo-Owocowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Linia boki i dół 8 przez 3 1/2-calowy głęboki, okrągły luźne dno ciasto cyny z warstwą wielokrotnego użytku pergaminu do pieczenia krzemu. Podczas wyłożenia pergaminem pergaminu pociąć materiał na paski, które są dwa razy wyższe niż sama pergamin (łatwiej jest użyć dwóch krótszych pasków pergaminu niż jednego długiego paska); wysokość pasków chroni ciasto przed złapaniem Na Zewnątrz puszki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Owoce, masło, cukier, miód, likier kawowy, skórka pomarańczowa i sok, wymieszane przyprawy i kakao umieścić w dużym szerokim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
Mieszana PrzyprawaMieszana Przyprawa
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
OwoceOwoce
MiódMiód
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzać mieszaninę, aż dojdzie do delikatnego wrzenia, mieszając mieszaninę, gdy masło topi się.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu przez 10 minut.
6
Wyjmij rondel z ognia i pozostaw na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Po 30 minutach mieszanina trochę ostygnie.
8
Dodać jajka, mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną i dobrze wymieszać drewnianą łyżką lub łopatką, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
9
Ostrożnie wlać masę do wyłożonej tortownicy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
10
Przenieść ciasto cyny do piekarnika i piec przez 1 3/4 do 2 godzin, lub do góry ciasta jest firma, ale ma błyszczący i lepki wygląd. W tym momencie, jeśli włożysz ostry nóż do środka ciasta, ciasto nadal powinno być trochę niegotowane w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
NóżNóż
11
Umieść ciasto na stojaku chłodzącym. Gdy ciasto ostygnie, wyjmij je z puszki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
12
Aby udekorować, umieść ziarna kawy pokryte czekoladą na środku ciasta i ułóż złote gwiazdki na obwodzie górnej części ciasta. Następnie posypać całe ciasto złotymi mini-kulkami i posypać wierzch jadalnym brokatem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KawyZiarna Kawy
CzekoladaCzekolada
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn