Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki
Ciasto czekoladowo-orzechowe bez mąki to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 683 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.41 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka kakao słodko-gorzka czekolada, złoty brązowy cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki, Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło o średnicy 9 cali. Dno garnka z pergaminem okrągłym. Owinąć Na Zewnątrz patelni szczelnie 3 warstwami folii o dużej wytrzymałości.
Połącz czekoladę i masło w średniej metalowej misce; Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą.
Ubijać, aż mieszanina stopi się i będzie gładka.
Ubić jajka, złoty brązowy cukier, i 1/4 Puchar Frangelico w dużej misce do mieszania.
Dodać mieszaninę czekolady i ubijać, aż będzie gładka. Wymieszać zmielone orzechy laskowe i 1 łyżeczkę grubej soli koszernej.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Umieść springform pan w dużej patelni do pieczenia.
Wlać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków springform pan.
Umieścić w piekarniku i namiot springform patelni luźno z folią.
Piec, aż ciasto jest ustawiony w centrum i top jest suchy w dotyku, o 1 1/2 godziny (wierzch ciasta pozostanie błyszczący).
Wyjmij ciasto z patelni do pieczenia; usuń folię z góry i na zewnątrz patelni. Fajne ciasto na patelni na stojaku. Ciasto schłodzić do ostygnięcia, około 3 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania i pozostałą 1/4 szklanki Frangelico w średniej misce, aż utworzy się miękki szczyt. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Zwolnij boki patelni.
Przenieś na talerze. Top z bitą śmietaną; posypać posiekanymi tostami z orzechów laskowych.