Ciasto Czekoladowo-Orzechowe

Ciasto Czekoladowo-Orzechowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 59 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, syrop kukurydziany, daktyle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Orzechowe, Orzech i czekolada ciasto Bar, oraz Czekoladowe Ciasto Orzechowe Nutella.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokryć 9-calową okrągłą patelnię z natryskiem do gotowania, a dno patelni wyłożyć papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Aby przygotować ciasto, połącz daty, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki wrzącej wody i 1 łyżeczkę granulek kawy; odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa RozpuszczalnaKawa Rozpuszczalna
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
DaktyleDaktyle
WodaWoda
4
Umieść chleb w robocie kuchennym i pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy utworzą się, aby odmierzyć 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Okruchy umieścić w dużej misce. Rezerwa 10 połówek orzecha włoskiego do dekoracji. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Połączyć pozostałe orzechy włoskie, mąka, i sól w robocie kuchennym, i proces, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Dodaj do bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
8
Miejsce mieszaniny Data, 1/3 szklanki cukru granulowanego, olej, 1 łyżeczka wanilii, i jajko w robocie kuchennym, i procesu, aż gładka, skrobanie boki miski raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WaniliaWanilia
DaktyleDaktyle
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodać mieszaninę daty do mieszaniny bułki tartej, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
DaktyleDaktyle
10
Białka ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w ciasto; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Schłodzić na patelni przez 10 minut na stojaku z drutu i wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Usuń papier woskowy. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
14
Aby przygotować glazurę, połącz 1/3 szklanki kakao i następne 4 Składniki (kakao przez 1 łyżeczkę granulek kawy), mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać w 1/2 łyżeczki wanilii. Przykryć i schłodzić przez 1 godzinę. Stopniowo dodawać cukier puder do mieszanki kakao, ubijając mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładki i gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa RozpuszczalnaKawa Rozpuszczalna
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Ułóż warstwę ciasta na talerzu.
16
Rozłóż glazurę równomiernie na wierzchu i bokach ciasta. Ułóż zarezerwowane połówki orzecha na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn