Ciasto Czekoladowo-Orzechowe
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.39 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 613 kalorii, 10g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz frangelico, nutella, frangelico i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Czekoladowe Ciasto Kahlua Z Solonymi Orzechami Laskowymi, Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto: Rozgrzej piekarnik do 35
Nasmaruj i ułóż 9-calową sprężynową patelnię.
Ubij białka i sól, aż będą sztywne, ale nie wyschną. W osobnej misce ubić masło i Nutellę.
Wymieszać w Frangelico, żółtka i orzechy laskowe. Złożyć w czekoladzie. Następnie złóż białka.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec przez 40 minut, aż ciasto zacznie odchodzić od boków patelni. Fajne ciasto całkowicie na drucie rack.To dodać lukier: grzać orzechy laskowe na patelni, aż złoty kolor w miejscach.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia. (Pamiętaj, aby całkowicie ostudzić przed umieszczeniem ich na torcie.) W ciężkim rondlu podgrzej śmietanę, Frangelico i czekoladę. Gdy czekolada się rozpuści, wyjmij patelnię z ognia i ubijaj, aż ciasto będzie wystarczająco grube, aby oblodzone.Odkręć ciasto, pozostawiając je na podstawie. Wierzch ciasta oblać lukrem. Top z prażonymi orzechami laskowymi.