Ciasto Czekoladowo-Miętowe

Ciasto Czekoladowo-Miętowe
Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 9g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Miętowe, Makeover Ciasto Czekoladowo-Miętowe, oraz Tort z głęboką czekoladą z mleczkiem miętowym Marshmallow.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Dno garnków z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Pierwsze 5 składników przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
5
Dodać suche składniki na przemian z maślanką w 3 dodatkach każdy, ubijając aż dobrze wymieszane. Dziel ciasto równo między przygotowanymi patelniami (obfite 2 filiżanki dla każdej); gładki wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
6
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami nadal dołączonymi, około 25 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 15 minut. Obróć ciasta na stojaki; Odklej papier. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
8
Rozłóż 1 1/4 szklanki miętowej bitej śmietany. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
MiętaMięta
9
Rozłóż 1 1/4 szklanki miętowej bitej śmietany. Wierzch z trzecią warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
MiętaMięta
10
Pozostałą bitą śmietanę rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 6 godzin. Stos czekoladowe loki na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Bita śmietanaBita śmietana
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
MiętaMięta
11
Dekoruj gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn