Ciasto Czekoladowo-Miętowe
Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 9g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Miętowe, Makeover Ciasto Czekoladowo-Miętowe, oraz Tort z głęboką czekoladą z mleczkiem miętowym Marshmallow.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Dno garnków z pergaminem.
Pierwsze 5 składników przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodać suche składniki na przemian z maślanką w 3 dodatkach każdy, ubijając aż dobrze wymieszane. Dziel ciasto równo między przygotowanymi patelniami (obfite 2 filiżanki dla każdej); gładki wierzch ciasta.
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami nadal dołączonymi, około 25 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 15 minut. Obróć ciasta na stojaki; Odklej papier. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
Rozłóż 1 1/4 szklanki miętowej bitej śmietany. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Rozłóż 1 1/4 szklanki miętowej bitej śmietany. Wierzch z trzecią warstwą ciasta.
Pozostałą bitą śmietanę rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 6 godzin. Stos czekoladowe loki na środku ciasta.