Ciasto Czekoladowo-Migdałowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowo-migdałowego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 227 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, kakao, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciemna czekolada migdałowy tort z czekoladą migdałowy serek Fr, Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym-AKA: migdałowy tort radości! # BundtaMonth, oraz Reine de Saba (ciasto czekoladowo-migdałowe) z lukrem czekoladowo-masłowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. lekko posmaruj dno i boki 17 przez 12 przez 1-calową blachę do pieczenia(pół blachy). Spód wyłożyć pergaminem, posmarować pergaminem, następnie wymieszać pergamin i boki patelni. Odstawić.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek, wymieszaj masło i pastę migdałową na średniej prędkości, skrobając boki w razie potrzeby przez 3 do 5 minut, aż mieszanina będzie lekka i kremowa.
Dodać cukier i kakao i zmiksować na małej prędkości. Zwiększ prędkość do średniej i dodaj jajka po kolei, bijąc po każdym dodaniu, aż do włączenia. Nadal mieszać przez 2 do 3 minut, lub aż rozjaśnione, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić, upewniając się, że w rogach.
Piec przez 25 minut lub do momentu, gdy ustawimy: powierzchnia powinna być nadal lekko gąbczasta w dotyku, ale szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, a ciasto zacznie ciągnąć się z boków patelni.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na półce chłodzącej przez 5 do 10 minut. Obróć się na stojak i całkowicie ostudź.
Umieść ciasto w lodówce na 20 minut lub zamrażarce na 10 do 15 minut, aby było łatwiejsze do cięcia.
Używając 2-calowego okrągłego noża, wytnij 24 dyski z ciasta.
Posmaruj wierzch 12 dysków roztopioną czekoladą, a na wierzch pozostałe 12 dysków.
Umieść regał chłodzący na blasze do pieczenia. Ułóż ciasta na stojaku, pozostawiając dużo miejsca między nimi.
Pozwól ciastom osiągnąć temperaturę pokojową przed oszkleniem.
Rozrzucić masło na dnie średniej patelni i góry z posiekaną czekoladą.
Umieścić na średnim ogniu i odstawić, aż około trzech czwartych czekolady rozpuści się.
Wyjmij patelnię z ognia i ubijaj, aby połączyć i stopić pozostałą czekoladę; delikatnie ubijaj, aby uniknąć tworzenia bąbelków.
Przenieść glazurę do miarki z wylewką. Powoli wlej trochę glazury na środek jednego ciasta, a następnie użyj małej szpatułki przesuniętej, aby przesunąć glazurę na boki, pokrywając górę i boki ciasta. Wygładzić boki na pokrycie w razie potrzeby. Powtórz z pozostałymi ciastami. Jeśli użyjesz całej glazury, wyjmij stojak z patelni, usuń okruchy z glazury, która kapała do blachy do pieczenia, i, jeśli to konieczne, podgrzej glazurę przed użyciem.
Pozostaw ciasta w temperaturze pokojowej, aż glazura ustawi się, a następnie przenieś na talerz lub pojedyncze talerze.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.