Ciasto Czekoladowo-Migdałowe

Ciasto Czekoladowo-Migdałowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowo-migdałowego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 227 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, kakao, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciemna czekolada migdałowy tort z czekoladą migdałowy serek Fr, Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym-AKA: migdałowy tort radości! # BundtaMonth, oraz Reine de Saba (ciasto czekoladowo-migdałowe) z lukrem czekoladowo-masłowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. lekko posmaruj dno i boki 17 przez 12 przez 1-calową blachę do pieczenia(pół blachy). Spód wyłożyć pergaminem, posmarować pergaminem, następnie wymieszać pergamin i boki patelni. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek, wymieszaj masło i pastę migdałową na średniej prędkości, skrobając boki w razie potrzeby przez 3 do 5 minut, aż mieszanina będzie lekka i kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać cukier i kakao i zmiksować na małej prędkości. Zwiększ prędkość do średniej i dodaj jajka po kolei, bijąc po każdym dodaniu, aż do włączenia. Nadal mieszać przez 2 do 3 minut, lub aż rozjaśnione, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
JajkoJajko
4
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić, upewniając się, że w rogach.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec przez 25 minut lub do momentu, gdy ustawimy: powierzchnia powinna być nadal lekko gąbczasta w dotyku, ale szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, a ciasto zacznie ciągnąć się z boków patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na półce chłodzącej przez 5 do 10 minut. Obróć się na stojak i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść ciasto w lodówce na 20 minut lub zamrażarce na 10 do 15 minut, aby było łatwiejsze do cięcia.
1
Używając 2-calowego okrągłego noża, wytnij 24 dyski z ciasta.
2
Posmaruj wierzch 12 dysków roztopioną czekoladą, a na wierzch pozostałe 12 dysków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Umieść regał chłodzący na blasze do pieczenia. Ułóż ciasta na stojaku, pozostawiając dużo miejsca między nimi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
4
Pozwól ciastom osiągnąć temperaturę pokojową przed oszkleniem.
1
Rozrzucić masło na dnie średniej patelni i góry z posiekaną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieścić na średnim ogniu i odstawić, aż około trzech czwartych czekolady rozpuści się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Wyjmij patelnię z ognia i ubijaj, aby połączyć i stopić pozostałą czekoladę; delikatnie ubijaj, aby uniknąć tworzenia bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Przenieść glazurę do miarki z wylewką. Powoli wlej trochę glazury na środek jednego ciasta, a następnie użyj małej szpatułki przesuniętej, aby przesunąć glazurę na boki, pokrywając górę i boki ciasta. Wygładzić boki na pokrycie w razie potrzeby. Powtórz z pozostałymi ciastami. Jeśli użyjesz całej glazury, wyjmij stojak z patelni, usuń okruchy z glazury, która kapała do blachy do pieczenia, i, jeśli to konieczne, podgrzej glazurę przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
MiarkaMiarka
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
5
Pozostaw ciasta w temperaturze pokojowej, aż glazura ustawi się, a następnie przenieś na talerz lub pojedyncze talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Riesling
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn