Ciasto Czekoladowo-Marmoladowe
Ciasto czekoladowo-Marmoladowe wymaga z grubsza 50 minut od początku do końca. Na 26 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 16. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajko, mleko, kakao i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto z białej czekolady z pomarańczowym nadzieniem Marmolada, Sekretny składnik (Marmolada): Marmolada i śmierdzące kanapki z serem, oraz Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym.
Instrukcje
Pokryć 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania; dno patelni wyłożyć papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; odstawić.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć.
Ubij masło mikserem ze średnią prędkością, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj granulowany cukier, ubijając aż będzie puszysty.
Dodaj jajko i białko, a następnie ubijaj na średniej prędkości, aż do wymieszania.
Dodać mieszankę mąki do mieszanki cukru na przemian z 3/4 szklanki mleka, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać skórkę pomarańczową i waniliową.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w temperaturze 350 przez 29 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty; schłodzić na patelni przez 10 minut na stojaku z drutu.
Zdjąć z patelni i ostrożnie odkleić papier woskowy; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
W dużej misce wymieszać cukier puder i kolejne 3 składniki. Ubić mikserem z małą prędkością, aż do wymieszania i wymieszać z pomarańczową marmoladą.
Umieść ciasto na talerzu; rozłóż lukier na górze i bokach ciasta.