Ciasto Czekoladowo-Marmoladowe

Ciasto Czekoladowo-Marmoladowe
Ciasto czekoladowo-Marmoladowe wymaga z grubsza 50 minut od początku do końca. Na 26 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 16. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajko, mleko, kakao i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto z białej czekolady z pomarańczowym nadzieniem Marmolada, Sekretny składnik (Marmolada): Marmolada i śmierdzące kanapki z serem, oraz Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokryć 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania; dno patelni wyłożyć papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
5
Ubij masło mikserem ze średnią prędkością, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj granulowany cukier, ubijając aż będzie puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj jajko i białko, a następnie ubijaj na średniej prędkości, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
7
Dodać mieszankę mąki do mieszanki cukru na przemian z 3/4 szklanki mleka, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać skórkę pomarańczową i waniliową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
8
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec w temperaturze 350 przez 29 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty; schłodzić na patelni przez 10 minut na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z patelni i ostrożnie odkleić papier woskowy; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
11
W dużej misce wymieszać cukier puder i kolejne 3 składniki. Ubić mikserem z małą prędkością, aż do wymieszania i wymieszać z pomarańczową marmoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Umieść ciasto na talerzu; rozłóż lukier na górze i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn