Ciasto Czekoladowo-Makaronowe Tunelowe
Ciasto czekoladowo-makaronowe tunelowe to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. 271 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jeśli masz żółtko, białko jaja, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Makaronowe Tunelowe, Ciasto Czekoladowo-Makaronowe Tunelowe, oraz Ciasto Czekoladowe Tunelowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
W dużej misce, wymieszać skrócenie, 1 3/4 szklanki białego cukru, żółtka i wanilii, aż będzie gładka. Ubić jajka pojedynczo za pomocą miksera elektrycznego.
Połączyć 2 szklanki mąki, kakao, sody oczyszczonej i soli; mieszać do mieszaniny jaj na przemian z kwaśną śmietaną i wodą.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni Bundt.
W osobnej misce z czystymi ubijaczami ubij białko jaja, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo posypać 1/4 szklanki białego cukru, kontynuując ubijanie do jędrnych szczytów. Złożyć w kokosie, 1 łyżka mąki i 1 łyżeczka wanilii ręcznie za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki. Upuść tę mieszaninę przez łyżeczki do herbaty na cieście czekoladowym na patelni. Uważaj, aby nadzienie nie dotykało boków patelni.
Piec przez 55 do 65 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż nóż włożony do ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić przez 15 minut na patelni, a następnie odwrócić na stojaku z drutu, aby ciasto całkowicie ostygło.
Wyjąć ciasto z patelni i skropić polewą waniliową.
Aby uzyskać glazurę waniliową, wymieszaj cukier, masło i mleko w małej misce, stopniowo dodając mleko, aż mieszanina będzie gęsta, ale wylewna.
Mżawka nad schłodzonym ciastem.