Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha
Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 5G białka, oraz 44g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, ser mascarpone, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Lodowe Mochan, Ciasto Lodowe Mochan, oraz Hot Chocolate Icebox Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, połącz ciężką śmietanę, mascarpone, cukier, likier kawowy, kakao w proszku, espresso w proszku i wanilię.
Mieszaj na niskiej prędkości, aby połączyć, a następnie powoli podnoś prędkość, aż utworzy twardą peaks.To Złóż ciasto, ułóż ciasteczka czekoladowe płasko na 8-calowej patelni springform, pokrywając dno w miarę możliwości. (Łamię niektóre ciasteczka, aby wypełnić spacje.)
Jedną piątą bitej śmietany rozprowadzić równomiernie na ciastkach.
Połóż na wierzchu kolejną warstwę ciasteczek, leżąc płasko i dotykając, a następnie kolejną piątą kremu. Kontynuuj nakładanie ciastek i kremu, aż pojawi się 5 warstw każdej z nich, kończąc warstwą kremu. Wygładzić górę, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.Uruchom mały ostry nóż wokół zewnętrznej części ciasta i usunąć boki patelni.
Wierzch polać czekoladą, pokroić w kliny i podawać na zimno.