Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe
Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 463 kalorie , 6 g białka i 27 g tłuszczu . Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Mieszanka półsłodkich kawałków czekolady, pojedynczo pakowanych karmelków, skondensowanego mleka i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku , co nie jest wynikiem super. Wypróbuj Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe , Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe w słoiku i Ciasto karmelowo-orzechowe w słoiku, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść jedną formę do ciasta o wymiarach 13 x 9 cali.
Przygotuj mieszankę ciasta zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wlać 1/2 ciasta do przygotowanej formy i piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 minut.
W rondelku, na średnim ogniu rozpuść karmelki, margarynę i mleko.
Wylać na wierzch upieczonego ciasta. Na wierzch połóż kawałki czekolady i 1/2 orzechów włoskich.
Na wierzch wylać resztę ciasta i posypać pozostałymi orzechami włoskimi.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez kolejne 20 do 25 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.