Ciasto Czekoladowo-Dyniowe Bez Pieczenia
Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Wiele osób robiło ten przepis, a 761 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Baton słodko-gorzka czekolada, cukier granulowany, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to No Bake Chocolate Mousse Tarta, No-Bake Chocolate Nutter Butter Mousse Pie, oraz Mus Do Sernika Czekoladowego Guinness.
Instrukcje
W robocie kuchennym przetwarzamy wafle czekoladowe i cukier, aż zostaną drobno zmielone.
Dodaj roztopione masło i pulse nawilżyć.
Przenieść mieszaninę do płytki ciasta i mocno docisnąć do dołu i do góry. Ustaw w lodówce, aby schłodzić, podczas gdy mus z dyni.
W dużej misce, wymieszać ser śmietankowy, jasnobrązowy cukier, cukier granulowany, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, i goździki, aż do całkowitego włączenia. Wymieszać z dynią i wanilią, aż będzie gładka i włączona.
W misce stojącego miksera wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubij śmietanę na średniej prędkości, aż krem utrzyma miękkie szczyty, które powoli zanurzają się, gdy trzepaczka zostanie wyciągnięta ze śmietany. Używając gumowej szpatułki, delikatnie złóż mieszankę dyni.
Mus wlać do skorupki ciasta i schłodzić w lodówce podczas przygotowywania kakaowej bitej śmietany.
Do nieumytej miski miksera, dodać wszystkie składniki do przyprawionej czekolady bita śmietana i schłodzić w lodówce przez 30 protokół.
Umieść miskę w stojącym mikserze wyposażonym w mocowanie trzepaczki i ubijaj na średniej prędkości do prawie sztywnego szczytu.
Rozprowadzić na wierzchu musu z dyni. Schłodzić ciasto aż do Ustawienia, około 3 godzin.
Umieść tabliczkę czekolady na powierzchni roboczej. Używając noża do parowania, zeskrobuj wióry czekoladowe z baru i użyj do dekoracji wierzchu ciasta.