Ciasto Czekoladowo-Czerwone Wino

Ciasto Czekoladowo-Czerwone Wino
Ciasto czekoladowo-czerwone wino to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10 i kosztuje 74 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz sól, kakao w proszku, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Czerwone Wino, Ciasto Czekoladowo - Czerwone Wino, oraz Ciasto Czekoladowo-Winne.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło i mąka 12-cup bundt patelni. W misce ubić mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubić masło z cukrem na średniej prędkości, aż puszyste, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodać jajka, po kolei, i beat aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Dodaj wanilię i beat przez 2 minuty dłużej. Praca w dwóch partiach, naprzemiennie złożyć w suchych składników i wina, aż tylko włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
WinoWino
6
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez 45 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie włączyć go na stojaku; niech ostygnie całkowicie. Ciasto polać cukrem cukierniczym i podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn