Ciasto Czekoladowo-Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną
Chocolate Chocolate Chip Sour Cream Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 106 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka sody oczyszczonej, ekstrakt z wanilii, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, Śmietankowe Ciasto Czekoladowe, oraz Śmietankowe Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zanim zaczniesz, doprowadzić wszystkie zimne składniki do temperatury pokojowej: wyłożyć śmietanę, masło i jajka (oddzielić jajka, gdy są jeszcze zimne) na około pół godziny przed przygotowaniem ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmarować i lekko posmarować 10-calową patelnię. Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną, sól i kakao w proszku.
Śmietanę i ekstrakt waniliowy wymieszać w osobnej misce.
Beat masło z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż kremowy, o 30 sekund. Stopniowo dodawać 2 szklanki cukru i ubijać z dużą prędkością, aż będą lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza w Kolorze.
Dodać żółtka w temperaturze pokojowej po kolei, tak aby każde żółtko zmiksowało się z masłem, a następnie dodało kolejne.
Wlać jedną trzecią mieszanki mąki i wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia. Zmiksować w połowie mieszanki kwaśnej śmietany. Kontynuuj dodawanie mieszanki mąki na przemian z kwaśną śmietaną, mieszanie aż tylko włączone. Wchodzisz w czekoladowe chipsy.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego w czystej misce z czystymi ubijakami, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i ubijaj, aż uformują się średnio sztywne szczyty (unieść trzepaczkę lub ubijać prosto do góry: wierzchołek piku utworzony przez białka powinien lekko zwijać się.) Użyj trzepaczki lub gumowej szpatułki, aby złożyć 1/3 mieszanki bezowej do ciasta, aby ją rozjaśnić.
Złóż pozostałą mieszaninę białka do ciasta, aż do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić.
Piec ciasto przez około 1 godzinę i 15 minut, lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu go lekko i wykałaczka włożona do ciasta wychodzi czysta.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez dziesięć minut przed odwróceniem ciasto na stojaku drucianym do całkowitego ostygnięcia.