Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi
Ciasto czekoladowo-cynamonowe z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 382 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 30 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka półsłodkiej czekolady, zmielony cynamon, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe, Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe, oraz Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (125 stopni C). Wyłożyć trzy blachy do pieczenia pergaminem. Ołówkiem narysuj 5 okręgów o średnicy 9 cali na pergaminie. Najlepiej jest prześledzić wokół patelni do ciasta lub dużego rondla.
W dużej czystej misce ubijamy białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki plus 2 łyżki białego cukru i ubijać, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać razem 3/4 szklanki cukru cukierniczego, cynamonu i skrobi kukurydzianej, wrzucić je razem z zmielonymi orzechami laskowymi, a następnie ostrożnie złożyć do mieszaniny białek. Podziel mieszaninę równomiernie między 5 kółek i rozłóż bezę na krawędź narysowanego koła.
Piec przez 3 do 4 godzin w nagrzanym piekarniku, aż do całkowitego wyschnięcia bezy. Fajne na stelażach z drutu.
Półsłodką czekoladę rozpuścić na podwójnym kotle, aż będzie gładka.
Rozłóż na pergaminie lub papierze woskowanym w prostokąt o wymiarach 12x10 cali. Gdy czekolada jest ustawiona, wytnij prostokąt w poprzek na 10-1 calowe paski.
Wytnij 8 pasków na trzecie.
Pokrój pozostałe paski na czwarte. Odstawić.
Aby zrobić nadzienie, ubij ciężką śmietanę do ubijania z 1 łyżką cukru cukierniczego, aż stanie się sztywna.
Rozłóż bitą śmietanę na wszystkich warstwach bezy. Używając jednego z najładniejszych talerzy, układaj warstwy jeden na drugim. Użyj 2/3 pozostałej bitej śmietany, aby rozłożyć na zewnętrznej krawędzi ciasta.
Resztę bitej śmietany włóż do woreczka z ciastem i wymieszaj rozety wokół krawędzi.
Umieścić 24 długie paski czekolady pionowo wokół boków ciasta. Ułóż pozostałe kawałki czekolady na górze w wybranym projekcie. Ciasto polać proszkiem kakaowym, aby uzyskać efektowne wykończenie i podawać tak szybko, jak to możliwe, ponieważ beza wchłonie wilgoć z bitej śmietany.