Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi

Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi
Ciasto czekoladowo-cynamonowe z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 382 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 30 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka półsłodkiej czekolady, zmielony cynamon, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe, Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe, oraz Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (125 stopni C). Wyłożyć trzy blachy do pieczenia pergaminem. Ołówkiem narysuj 5 okręgów o średnicy 9 cali na pergaminie. Najlepiej jest prześledzić wokół patelni do ciasta lub dużego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W dużej czystej misce ubijamy białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki plus 2 łyżki białego cukru i ubijać, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać razem 3/4 szklanki cukru cukierniczego, cynamonu i skrobi kukurydzianej, wrzucić je razem z zmielonymi orzechami laskowymi, a następnie ostrożnie złożyć do mieszaniny białek. Podziel mieszaninę równomiernie między 5 kółek i rozłóż bezę na krawędź narysowanego koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Piec przez 3 do 4 godzin w nagrzanym piekarniku, aż do całkowitego wyschnięcia bezy. Fajne na stelażach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Półsłodką czekoladę rozpuścić na podwójnym kotle, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
5
Rozłóż na pergaminie lub papierze woskowanym w prostokąt o wymiarach 12x10 cali. Gdy czekolada jest ustawiona, wytnij prostokąt w poprzek na 10-1 calowe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
6
Wytnij 8 pasków na trzecie.
7
Pokrój pozostałe paski na czwarte. Odstawić.
8
Aby zrobić nadzienie, ubij ciężką śmietanę do ubijania z 1 łyżką cukru cukierniczego, aż stanie się sztywna.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
9
Rozłóż bitą śmietanę na wszystkich warstwach bezy. Używając jednego z najładniejszych talerzy, układaj warstwy jeden na drugim. Użyj 2/3 pozostałej bitej śmietany, aby rozłożyć na zewnętrznej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Resztę bitej śmietany włóż do woreczka z ciastem i wymieszaj rozety wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
11
Umieścić 24 długie paski czekolady pionowo wokół boków ciasta. Ułóż pozostałe kawałki czekolady na górze w wybranym projekcie. Ciasto polać proszkiem kakaowym, aby uzyskać efektowne wykończenie i podawać tak szybko, jak to możliwe, ponieważ beza wchłonie wilgoć z bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn