Ciasto Czekoladowo-Chile
Ciasto czekoladowo-Chile jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 666 kalorii, 9g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, mielony pieprz cayenne, espresso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto czekoladowe z Chile-czekoladowy krem maślany, Poważne Upały: Ciasto Czekoladowo-Lodowe Chile, oraz Ciasto cynamonowe z maślanką Chile-czekolada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wytnij okrąg pergaminu wielkości wyjmowanego dna patelni. Dopasuj pergamin koło do dna patelni. Oderwij 18-calową folię aluminiową. Wyśrodkuj patelnię na arkuszu folii i zgniataj i zagniataj folię wokół boków patelni. (Folia zapobiegnie przedostawaniu się wody do patelni podczas pieczenia.) Odstawić patelnię na bok.
W średnim rondlu, przynieść espresso, brązowy cukier i laski cynamonu na wolnym ogniu na bardzo małym ogniu. Dusić, aż syrop będzie bardzo pachnący, o 20 protokół. Wymieszać z masłem, aż się stopi, a następnie wymieszać z pieprzem cayenne. Odstawić.
Pulsuj czekoladę w robocie kuchennym, aż grubo posiekasz.
Przełożyć do głębokiej miski.
Wlać ciepły syrop do kawy i ubijać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Ubić ubite jajka, aż do całkowitego wymieszania.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię. Ustaw patelnię na dużej, głębokiej, odpornej na piekarnik patelni lub patelni do pieczenia i ustaw na stojaku piekarnika.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby dostać się do połowy boków patelni.
Piec, aż środek jest ustawiony i ledwo wiggles podczas potrząsania patelni delikatnie, 50 do 60 protokół.
Ostudzić ciasto do temperatury pokojowej.
Wyjąć folię i schłodzić ciasto na patelni co najmniej 8 godzin. Uruchom mokry nóż po bokach patelni, a następnie pop sprężyny, aby zwolnić.
Umieść talerz na wierzchu ciasta i odwróć.
Usuń dno patelni i odklej pergamin.
Podawać z lodami cynamonowymi i malinami.