Ciasto czekoladowe z mlekiem
Ciasto z mlecznej czekolady może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji o wartości 228 kalorii , 2 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 60 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 15 minut . 19 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga kawałków mlecznej czekolady, serka śmietankowego, pocałunków z mlecznej czekolady i dodatkowej bitej śmietany oraz mleka. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również ciasteczka z kawałkami czekolady z pistacjami , ciasteczka florentyńskie z mlecznej czekolady i ryż z mlekiem kokosowym .
Instrukcje
W mikrofalówce lub podwójnym bojlerze połącz chipsy czekoladowe i 1/4 szklanki mleka. Gotuj, aż chipsy się rozpuszczą; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
W misce ubij ser śmietankowy i pozostałe mleko, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo ubijaj mieszankę czekoladową. Wymieszaj z bitą śmietaną.
Zamrozić na 4-6 godzin lub na noc. Można zamrozić na okres do 3 miesięcy.
Wyjąć z zamrażarki 5–10 minut przed podaniem.
Jeśli chcesz, udekoruj pocałunkami i bitą śmietaną.