Ciasto czekoladowe z migdałami i espresso
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Almond Espresso Chocolate Cake może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,06 USD za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 339 kalorii . Ten przepis jest dla 12 osób. Najlepiej sprawdza się jako deser i jest przygotowywany w około 1 godzinę i 15 minut . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka granulek espresso, espresso, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Podobne przepisy to Espresso Coffee Cake Muffins ,Chocolate Espresso Cupcakes With Mocha Buttercream i Cream Puffs with Espresso Cream Fil .
Instrukcje
Umieść białka jaj w małej misce; odstaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. W międzyczasie w robocie kuchennym wymieszaj migdały i 2 łyżki cukru; przykryj i miksuj, aż będą zmielone. Odstaw.
W dużej misce utrzyj masło z resztą cukru, aż powstanie lekka i puszysta masa.
Dodaj żółtka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij czekoladę, espresso, kakao, sok pomarańczowy, granulki espresso, wanilię i odłożoną mieszankę migdałową.
Ubij odłożone białka na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj białka z ciastem.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 9 cali.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 42-48 minut lub do momentu, aż ciasto będzie sprężyste po lekkim dotknięciu. Ostudzić na kratce przez 10 minut.
Ostrożnie przesuń nożem wzdłuż krawędzi patelni, aby poluzować masę; ostudź całkowicie.
Jeśli chcesz, udekoruj cukrem pudrem, kawałkami czekolady i ziarnami kawy.