Ciasto Czekoladowe Z Masłem Orzechowym
Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 13g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, sól, kakao i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2422 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto czekoladowe z mleczną czekoladą-lukier z masła orzechowego i kruche masło orzechowe, Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym ze specjalnym lukrem z masłem orzechowym, oraz Czekoladowe masło orzechowe Bundt ciasto ze słodkim lukrem z masła orzechowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj dwie 9-calowe okrągłe patelnie do ciast i dno linii papierem do pergaminu.
W średniej misce wymieszaj czekoladę z kawą i odstaw na bok. W dużej misce, ubij cukier, maślanka, jajko, żółtko, olej, sól, i wanilia do połączenia. W małej misce, ubić mąkę, kakao, soda oczyszczona i proszek do pieczenia, aż się połączy.
Suche składniki ubić na mokro, aż się połączą.
Ubić mieszankę kawy, aż będzie gładka.
Wlać 1/3 ciasta w jednej patelni, a pozostałe 2/3 w drugiej patelni.
Piec, aż tylko firmy, o 20 do 25 minut, odpowiednio.
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez 15 minut, a następnie odwróć ciasta na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć przed złożeniem ciasta.
W przypadku musu z masła orzechowego: w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, ubij ser śmietankowy z cukrem, masłem orzechowym, wanilią i solą na średniej prędkości, aż będzie kremowy i lekki, o 5 minutach.
Przenieść do dużej miski. Przełącz na mocowanie bicza i ubijaj śmietanę z dużą prędkością, aby uzyskać sztywne, ale nie suche szczyty. Złożyć śmietanę do mieszanki masła orzechowego. Przechowywać w stanie schłodzonym do momentu użycia.
Pokrój większy z dwóch ciast na dwie warstwy.
Umieść na talerzu i ułóż warstwy ciasta z musem z masła orzechowego. Przechowywać w stanie schłodzonym, aż ganache będzie gotowy do użycia.
Na Ganache z masła orzechowego: za pomocą kuchenki mikrofalowej lub w misce ustawionej na patelni gotującej się wody, podgrzać czekoladę i śmietanę, aż stopią się i będą gładkie. Delikatnie ubić masło orzechowe. Schłodzić, aż po prostu wystarczająco mocne, aby mróz, o 30 minut. Mróz ciasto i służyć.