Ciasto Czekoladowe Z Marmuru
Ciasto czekoladowe z marmuru może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1870 kalorii, 21g białka, oraz 97 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.9 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kakao w proszku, jajka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Hot Chocolate Marble Pound Cake, Ciasto Czekoladowe Z Marmuru, oraz Ciasto Czekoladowe Z Marmuru.
Instrukcje
Spryskać 8-na-4-calowy bochenek patelni z oleju roślinnego gotowania sprayu i linii go z pergaminem. Spryskaj papier.
W średniej misce mąkę ubić z proszkiem do pieczenia i solą. W innej średniej misce, połączyć roztopione masło z kakao, aż będzie gładkie.
W robocie kuchennym połącz zmiękczone masło z granulowanym cukrem.
Dodać jajka i wanilię i proces, aż będzie gładka.
Dodać suche składniki i pulsować tylko do połączenia.
Dodać krem i proces do gładkiej.
Przenieść 1 szklankę ciasta do miski z kakao i mieszać, aż będzie gładka.
Połowę pozostałego ciasta łyżka do przygotowanej patelni i wygładzić powierzchnię.
Rozłóż ciasto czekoladowe na patelni, a następnie przykryj pozostałą gładką cieście. Za pomocą noża stołowego Wytnij 5 wirów w cieście.
Piec ciasto funta przez 25 minut. Zmniejszyć temperaturę do 325 i piec przez 25 minut więcej. Przykryć luźno folią i piec przez 15 do 20 minut dłużej, lub do momentu, gdy ciasto będzie lekko rumiane i wykałaczka włożona do środka wyjdzie z wilgotnymi okruchami dołączonymi.
Niech ciasto funta ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie odkręcić i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu. Przed podaniem polać cukrem cukierniczym.