Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną Marki Daisy

Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną Marki Daisy
Daisy Marka kwaśna śmietana ciasto czekoladowe to lacto ovo vegetarian przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 24g tłuszczu i w sumie 528 kalorii. Za 82 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 91 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, półsłodką czekoladę do pieczenia, kakao i kilka innych składników, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako deser, i odbywa się w około 2 godziny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto czekoladowo-chile bez mąki Daisy, Ciasto czekoladowe ze śmietaną, oraz Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj tłuszczem i mąką dwie 8-calowe Formy do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce miksera dodaj olej roślinny, jajko i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Ubijaj ze średnią prędkością, aż dobrze się wymieszasz (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Olej RoślinnyOlej Roślinny
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj brązowy cukier i cukier granulowany; kontynuuj ubijanie, często skrobanie miski, aż dobrze się wymieszasz (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Kontynuuj bicie, często skrobanie miski, aż dobrze się wymieszasz (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
W małej misce wymieszaj mąkę, 2/3 szklanki niesłodzonego kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj mąkę do mieszanki czekoladowej na przemian z wodą, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
7
Dodaj 1 szklankę kwaśnej śmietany; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
8
Wlać do przygotowanych patelni i piec, aż Drewniana wykałaczka włożona do środka ciast wyjdzie czysta (około 30 do 35 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij ciasta z piekarnika; ostudzić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij ciasta z patelni; całkowicie ostudzić.
11
W międzyczasie w średniej misce dodaj 1/2 szklanki zmiękczonego masła; ubijaj z dużą prędkością, aż będzie kremowy (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Dodaj 2/3 szklanki proszku kakaowego i 1 łyżeczkę wanilii; kontynuuj ubijanie, często skrobanie miski, aż mieszanina będzie kremowa (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Dodaj cukier puder po 1 szklance na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
14
Dodaj mleko i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany; kontynuuj ubijanie, często skrobanie miski, aż będzie kremowa (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Umieść jedno ciasto płaską stroną do góry na dnie talerza do serwowania.
16
Umieść około 1 szklanki lukru na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
17
Rozłóż na około 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
18
Umieść drugie ciasto płaską stroną do góry na matowej pierwszej warstwie. Zamrozić boki i wierzch ciasta pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
19
W razie potrzeby udekoruj.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto czekoladowe w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn