Ciasto czekoladowe z kandyzowaną pomarańczą

Ciasto czekoladowe z kandyzowaną pomarańczą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Candied Orange Chocolate Cake. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 305 kalorii . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do budyniu czekoladowego, cukier puder, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena nie jest tak doskonała. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Candied Nuts , Candied Pine Nutsted Brie Crusted Salad i Candied Spiced Pecans .

Instrukcje

1
Wsyp migdały do natłuszczonej i oprószonej mąką formy do pieczenia o średnicy 25 cm z karbowaniem; odstaw. W dużej misce połącz mieszankę do ciasta, mieszankę do budyniu, jajka, mleko, olej i ekstrakt; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty. Wmieszaj plasterki pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wlać do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Piecz w temperaturze 175°C przez 45–50 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij ciasto z formy na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
W małym rondelku zagotuj składniki glazury. Gotuj przez 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.
6
Polej ciasto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn