Ciasto czekoladowe z kandyzowaną pomarańczą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Candied Orange Chocolate Cake. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 305 kalorii . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do budyniu czekoladowego, cukier puder, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena nie jest tak doskonała. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Candied Nuts , Candied Pine Nutsted Brie Crusted Salad i Candied Spiced Pecans .
Instrukcje
Wsyp migdały do natłuszczonej i oprószonej mąką formy do pieczenia o średnicy 25 cm z karbowaniem; odstaw. W dużej misce połącz mieszankę do ciasta, mieszankę do budyniu, jajka, mleko, olej i ekstrakt; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty. Wmieszaj plasterki pomarańczy.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piecz w temperaturze 175°C przez 45–50 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij ciasto z formy na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
W małym rondelku zagotuj składniki glazury. Gotuj przez 1 minutę, często mieszając.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.