Ciasto Czekoladowe Z Dzieciństwa
Ten przepis służy 10 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier granulowany, kawę rozpuszczalną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Perfect Red Velvet Cake-zapamiętaj je z dzieciństwa, Mleko czekoladowe Nestle: smak dzieciństwa, oraz Wspomnienia Z Dzieciństwa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: wyposażenie specjalne: 2 okrągłe 9-calowe patelnie na ciasto, 1 metalowa (najlepiej offsetowa) szpatułka, 1 termometr do natychmiastowego odczytu.
Rozgrzej piekarnik do 350 F. Umieść pergamin w dolnej części dwóch patelni do ciasta i użyj sprayu nonstick (lub trochę masła), aby dokładnie nasmarować boki i dna. Odstawić.
Zrobić ciasto na ciasto: w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczką, połączyć i ubić jajka i cukier na dużej prędkości, aż będzie lekkie, puszyste i w kolorze cytrynowym, 5 do 8 minut.
W międzyczasie, w średniej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kakao w proszku, (przesiane na inne składniki) kawa (jeśli używasz)i sól.
Wymieszać z majonezem, delikatnie ubić w gorącej wodzie, a następnie złożyć mieszankę jajko / cukier, aż będzie gładka.
Wymieszać, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie połączone.
Do każdej z przygotowanych patelni wlać połowę ciasta.
Umieść patelnie na środku piekarnika i piecz przez 20 do 25 minut. Przetestuj ciasta, aby upewnić się, że są gotowane w centrum.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Na lukier: zrobić łaźnię wodną z płytą kuchenną, umieszczając dużą (nieco głęboką) patelnię do połowy wypełnioną wodą na piecu.
Podgrzać wodę, aż się uspokoi, a następnie wyłączyć.
W międzyczasie w czystej metalowej misce umieść białka, cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, 5 łyżek wody i syrop kukurydziany.
Trzepaczka do miksowania.
Umieścić miskę w łaźni wodnej i (przy wyłączonym ogniu) ubijać białka ręcznie lub za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, aż puchną i osiągną temperaturę 140 stopni F.
Ciągłe ubijanie białek jest ważne, więc po prostu od czasu do czasu testuj temperaturę białych za pomocą termometru. Trzymanie termometru i ubijanie jednocześnie może być trudne. Gdy białka osiągną 140 stopni F, wyjmij miskę z łaźni wodnej. Wymieszaj ekstrakt z wanilii i ubijaj przez 1 do 2 dodatkowych minut, aby trochę ostygł. Przykryć folią, aż ciasto będzie gotowe do zmrożenia.
Złóż ciasto: delikatnie obróć ciasto na płaską powierzchnię. Na pierwszą warstwę ciasta drobno zetrzeć czekoladę. Następnie należy użyć około 1/3 całkowitej lukier na wierzchu pierwszej warstwy, pozwalając niektóre z niego rozlać na wierzchu, aby pokryć boki.
Umieść drugą warstwę prosto na wierzchu pierwszego i użyj pozostałego lukru, aby pokryć wierzch i boki ciasta. Na torcie zetrzeć więcej czekolady. Ta czekolada stworzy ładny trochę tekstury komplement miękkie ciasto.
Czas przygotowania: około 20 minut
Czas gotowania: 45 minut do 1 godziny
Całkowity Czas Przygotowania: około 1 godz. 5-20 min