Ciasto czekoladowe z cukinią
Ciasto czekoladowe z cukinią może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Z tego przepisu składa się 18 porcji zawierających 176 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, cukier, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 17% wyniku , co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Ciasto czekoladowe z cukinią , przekąskowe z cukinią, ciasto z kawałkami czekolady z cukinii i pełnoziarniste ciasto czekoladowe z cukinią i kandyzowanymi pistacjami .
Instrukcje
W dużej misce ubijaj masło i cukier na puszystą masę, około 2 minut.
Dodaj jajka; Dobrze wymieszać. Zmiksować z maślanką, musem jabłkowym, czekoladą i wanilią.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; ubić z maślaną mieszanką, aż będzie wilgotna. Wymieszaj cukinię.
Przenieś do 13-calowego. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Posypać cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.