Ciasto z cukinii czekoladowej Sneaky Mommy to przepis laktoowowegetariański na 15 porcji. Ten deser ma 202 kalorie , 5 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 39 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka koncentratu soku jabłkowego, musu jabłkowego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 3 godzin i 5 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Ciasto z cukinii czekoladowo-bananowej , Chleb z cukinii czekoladowej i słodkich ziemniaków z migdałami i suszonymi wiśniami oraz Chleb z cukinii podwójnie czekoladowy .
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone
2
W misce wymieszaj trzepaczką mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, cynamon, proszek do pieczenia i goździki; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami
Czerwone Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki I Gotowane Do Miękkości
Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Dobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Ręcznik Papierowy Teksturowany
3
Ubij jajka, cukier, mus jabłkowy, olej roślinny, koncentrat soku jabłkowego i ekstrakt waniliowy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj suchą mieszankę na przemian z mlekiem, a następnie dodaj cukinię, marchewkę, rodzynki i daktyle; mieszaj, aż masa będzie lekko wilgotna.