Ciasto czekoladowe z cukinii od podstępnej mamy
Ciasto z cukinii czekoladowej Sneaky Mommy to przepis laktoowowegetariański na 15 porcji. Ten deser ma 202 kalorie , 5 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 39 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka koncentratu soku jabłkowego, musu jabłkowego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 3 godzin i 5 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Ciasto z cukinii czekoladowo-bananowej , Chleb z cukinii czekoladowej i słodkich ziemniaków z migdałami i suszonymi wiśniami oraz Chleb z cukinii podwójnie czekoladowy .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
W misce wymieszaj trzepaczką mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, cynamon, proszek do pieczenia i goździki; odstaw.
Ubij jajka, cukier, mus jabłkowy, olej roślinny, koncentrat soku jabłkowego i ekstrakt waniliowy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj suchą mieszankę na przemian z mlekiem, a następnie dodaj cukinię, marchewkę, rodzynki i daktyle; mieszaj, aż masa będzie lekko wilgotna.
Wlać do przygotowanej formy do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta, 35 do 45 minut. Ostudzić w blasze ustawionej na kratce.