Ciasto Czekoladowe Pączki
Ciasto czekoladowe pączki to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Pączki, Ciasto Czekoladowe Pączki, oraz Ciasto Czekoladowe Krówki Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. W małej misce ubić jajka, cukier, maślankę i roztopione masło do wymieszania. Wymieszać z suchymi składnikami, aż do dobrze wymieszanego. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę lub do 3 godzin.
Zeskrobać ciasto na obficie posmarowaną mąką powierzchnię. Z mąką ręce, pat ciasto się do około 1/2 cala grubości. Z 3-calowym obcinaczem do pączków, wyciąć pączki. Pokroić razem kawałki ciasta i ponownie pokroić. (Naprzemiennie kształtuj ciasto na liny o długości około 5 cali i grubości 1/2 cala; połącz końce liny, tworząc pączki.)
Pączki ułożyć na dobrze posmarowanej mąką blasze do pieczenia.
W międzyczasie napełnij elektryczną frytkownicę do linii napełniania lub wlej około 4 cale oleju do miski 5-do 6-litrowej; podgrzej do 375 (patrz "Fry Right" poniżej).
Umieść po jednym pączku na raz na szerokiej szpatułce i delikatnie wsuń do oleju, smażąc do trzech na raz. Gotować, obracając raz, aż puffy i gotowane przez, 3 do 4 minut (aby sprawdzić czas, wyciąć pierwszy test). Z rowkiem łyżką, przenieść pączki do ręczników papierowych, aby osuszyć. Powtórz, aby usmażyć Pozostałe pączki.
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, zanurzyć górną połowę każdego pączka w ciepłej glazury mocha i umieścić na talerzu.
Odstawić, aż glazura jest ustawiona, o 5 minut.
Glazura Mocha. W żaroodpornej misce połącz 6 uncji posiekanej półsłodkiej czekolady, 1/2 szklanki śmietany do ubijania, 1 łyżkę masła, 2 łyżeczki syropu kukurydzianego i 1 łyżeczkę natychmiastowego espresso w proszku. Doprowadzić kilka centymetrów wody do wrzenia na patelni; zdjąć z ognia.
Umieścić miskę nad wodą i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka, o 10 protokół.