Ciasto Czekoladowe Pokryte Cukrem Kukurydzianym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać czekolady pokryte Candy Corn Layer Cake spróbować. Jedna porcja zawiera 1154 kalorii, 17g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka barwników spożywczych, pomarańczowy barwnik spożywczy, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Candy Corn Layer Cake, Candy Corn Layer Cake, oraz Ciasto Truskawkowe Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 3 8-przez 2-calowe okrągłe patelnie do ciast z pergaminem. Patelnie na tłuszcz.
Białka ubić z 1/2 szklanki mleka i wanilii; odstawić.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wstawić do miksera wyposażonego w łopatkę.
Wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia, około 1 minuty.
Dodać masło i wymieszać na małej prędkości tylko do zwilżenia.
Dodać pozostały 1 szklankę mleka i wymieszać do połączenia.
Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i wymieszać ciasto do lekkiego i puszystego, o 5 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj w zarezerwowanej mieszaninie białek jaj do połączenia.
Wymieszać z maślanym aromatem.
Podziel ciasto równomiernie między trzy miski.
Dodaj Żółty barwnik spożywczy do jednej z misek, aż stanie się jasnym odcieniem żółtym.
Dodaj zarówno pomarańczowy i terra cotta żywności barwiących do innej miski ciasta, aż stanie się głęboki odcień pomarańczy.
Zeskrobać ciasta do przygotowanych patelni i piec, aż tylko zestaw i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, o 23 protokół.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 15 minut, a następnie przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć, około godziny.
Masło, cukier cukierniczy, mleko i aromat masła umieścić w mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek. Beat na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 5 minut. Smak do smaku z aromatem maślanym.
Umieść żółtą warstwę na 8-calowym talerzu i rozłóż około 1/2 szklanki lukru.
Umieść pomarańczową warstwę na wierzchu i rozprowadź z około 1/2 szklanki lukru.
Umieść białą warstwę na wierzchu. Użyj pozostałego lukru, aby wypełnić wszelkie luki wzdłuż boków.
Rozgrzać czekoladę i śmietanę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą, delikatnie ubijając, aż stopią się i będą gładkie.
Ostudzić krótko, aż konsystencja będzie wylewana, ale nie cieknąca.
Umieść ciasto (na talerzu) na stojaku z drutu, który został ustawiony w obramowanej blasze do pieczenia.
Wlać ganache na wierzchu ciasta, pozwalając mu spływać po bokach. Schłodzić, aż ganache jest ustawiony, około 20 minut,
Dekoruj wierzch kukurydzą.