Ciasto czekoladowe mamy
Ciasto czekoladowe mamy może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 472 kalorie, 7G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, czekolady, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Najlepszy Meat Loaf mojej mamy, Hiszpański ryż mamy, oraz Najlepsze babeczki z cukinią mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka dwie okrągłe patelnie do ciast o wymiarach 8 na 1 1/2 cala. Spody wyłożyć papierem woskowym. W średniej misce, przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól; odstawić.
W średnim rondlu połącz cukier z 2 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści; następnie wlać do dużej miski.
Dodać czekoladę i masło i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i lekko ostygnie. Wymieszać wanilią.
Ubić jajka do mieszaniny czekolady na średniej prędkości, aż połączone.
Dodać suche składniki na raz i ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ciasto podzielić równomiernie między przygotowane Patelnie i piec przez około 25 minut, lub do góry sprężyny z powrotem po naciśnięciu lekko i tester ciasto wychodzi czysty. Schłodzić ciasto na patelniach przez około 25 minut, a następnie odwrócić na stojaku, aby całkowicie ostygnąć.
Ustaw jedno ciasto, po prawej stronie do góry, na półmisku. Za pomocą metalowej szpatułki rozłóż jedną trzecią polewy czekoladowej równomiernie na torcie. Wierzch z drugim tortem i zamrozić górę i boki z pozostałym lukrem.